FOTO Cele mai neobișnuite decorațiuni comestibile

0

Dacă tot se apropie frenezia cadourilor, ne-am lăsat seduși de selecția unor obiecte decorative numai bune de mâncat, realizată de publicația The Atlantic. De la lumânări de ciocolată, până la scaune crocante, pe toate ni le-am dori la o cină neconvențională. Dacă vă vin astfel de idei, ne oferim drept cobai.

 

Veioza aromată

Lampa de mai sus ar putea părea banală la prima vedere, până când îi citim mesajul inscripționat, cât se poate de literal: Bite me. Designul îi aparține lui Victor Vetterlein, iar veioza este disponibilă în patru variante cu arome diferite: portcoală, cireșe, afine și măr. Obiectul e realizat din plastic biodegradabil, obținut din glicerină vegetală. Aflăm de la cel care a gândit-o că, atunci când te-ai plictisit de ea, i se poate îndepărta cablul și poate fi mâncată sau aruncată în grădină, pe post de îngrășământ natural.

Acadeaua de odihnă

Scaunul conceput de designerul Pieter Brenner nu arată numai apetisant – chiar e o delicatesă. E realizat din zahăr și, în fond, e o acadea gigantică.

 

Scaune crocante

Ce vedeți în imaginile de mai jos nu sunt doar niște reușite în materie de mobilier. Scaunele, realizate de designerul spaniol Enoc Armengol, sunt făcute 100% din pâine. ”Pâinea reprezintă legătura directă cu natura. Folosirea hranei e cel mai simplu mod de a reprezenta forme și de a crea ceva concret, asemănător cu ceea ce au făcut în trecut Leondardo da Vinci sau Dali, când își realizat prototipurile, sau cu ceea ce fac de regulă copiii pentru a-și exprima ideile în forme concrete,” e de părere Armengol.

Electronice delicioase

Brutăria și electricitatea sunt cele două pasiuni ale designerului israelian Debbi Nitsan, autoarea unor ceasuri, radiouri, baterii și mouse-uri perfect funcționale, dar pe care utilizatorii le pot și consuma. Cu sau fără dulceață.

 

Creioane ronțăibile

Cu siguranță nu o dată vi s-a întâmplat să roadeți ușor creionul cu care vă luați notițe. Ei bine, designerul olandez Dave Hakkens vă dă o veste bună: creioane din bomboane dulci și rezistente, deloc lipicioase. Motivația din spatele acestui obiect este o cifră: 90% din creioanele pe care le folosim sfârșesc prematur la gunoi.

 

Creioane din parmezan

Vă puteți imagina o porție de paste, pe care să le desăvârșiți cu o simplă ascuțitoare și un creion realizat de Koll Rebbe. Cele trei creioane sunt realizate din parmezan de cea mai bună calitate și sunt disponibile în trei arome: chilli, pesto și trufe. Pachetul conține și o riglă, pentru o mai bună estimare a porțiilor.

 

O masă de mâncare

Dacă nu v-ați săturat la cină, designerul spaniol Andre Monjo vine cu o idee salvatoare: vă puteți mânca liniștiți tacâmurile, vesela, chiar și fața de masă și șervețelele, toate realizate din foietaj. Adică apă, făină și multe semințe.

 

Lumânarea de ciocolată

Realizată de Stéphane Bureaux, lumânarea vine într-un suport pufos de blat, asupra căruia se vor răsfrânge râuri de ciocolată topită, pe măsură ce flacăra va continua să ardă. Un desert cât se poate de romantic.

 

Foto și sursă: The Atlantic


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger