FOTO Cele mai ciudate meserii

2

Nancy Rica Schiff, fotograf, are o pasiune pentru slujbe neobișnuite, pe care și-a ”tratat-o” într-o carte mai veche, Odd Jobs, Portrait of Unusual OccupationsCartea conține portrete ale unor oameni cu ocupații mai stranii decât ar fi, să zicem, cea de secretară sau de profesor. Timp de câțiva ani, a călătorit prin SUA, în căutarea unor astfel de meserii, dintre care vă prezentăm câteva în cele ce urmează.

1Evaluator de mirosuri

”Criteriul meu pentru a evalua ciudățenia a fost simplu: trebuie să existe ceva excepțional. Uneori, era vorba de o inversiune a genurilor, de pildă un bărbat care se ocupa de designul sutienelor sau un tânăr care testa absorbante feminine. De fapt, profesiile legate de testarea anumitor produse au ajuns să capete un întreg capitol. Sau poate meserii care aveau de-a face cu moartea sau cu obiecte interzise, dar amuzante – sau, cum s-a întâmplat în câteva cazuri, era vorba de o meserie exercitată de o singură persoană din întreaga lume,” arată Nancy Schiff pentru The Slate. 

2Degustător de hrană animală

După succesul primului volum de portrete alb-negru, Schiff a publicat o a doua carte, intitulată Odder JobsDintre experiențele neobișnuite pe care le-a imortalizat, nu puține au fost cele care i-au schimbat, chiar și cu puțin, viziunea despre viață. ”Când m-am cățărat pe Mount Rushmore, pentri a-l fotografia pe cel însărcinat să umple crăpăturile din munte, am avut parte de o experiență fenomenală. Dar și atunci când am stat înghesuită într-o cămăruță dintr-o rulotă modificată, în vreme ce sute de vaci treceau prin fața mea, pentru a fi inseminate artificial,” povestește Schiff.

3Medic proctolog

4Designer de lenjerie intimă masculină

5Asistentă de aruncător de cuțite

6Muzician tanatolog (le cântă persoanelor muribunde)

7Personal de îngrijire a dinozaurilor din muzee

8Restauratorul de la Mount Rushmore (umple crăpăturile din piatră)

9Tester de absorbante igienice

10Crescător de lipitori

11Fabricant de găini de cauciuc

Sursa: The Slate

Foto: Nancy Rica Schiff


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger