FOTO (Cel puțin) 7 idei pentru reciclarea ziarelor

0

Moartea ziarelor tipărite e deja anunțată de câțiva ani, dar cititorii cărora le mai place mirosul de cerneală tipografică încă își mai citesc știrile la cafea, pe hârtie. Ce ne facem însă cu mormanele de reviste, suplimente și cotidiene pe care le înghesuim, de regulă, prin debarale? Dacă nu le ducem la centrele de colectare, le putem transforma în tot felul de obiecte utile sau decorative – exemplele de mai jos ne pot ajuta să ne găsim inspirația, să ne luăm foarfeca, lipiciul și să trecem la treabă.

 

 

1. Ghivece biodegradabile pentru răsaduri

 

 

Aveți nevoie de: ziare, foarfecă, o sticlă de vin, pământ, semințe. Aici puteți vedea, pas cu pas, cum puteți transforma ziarele vechi în ghivece pentru plantat răsaduri, ce se vor descompune în sol.

 

 

2. Coșuri împletite

 

 

Aveți nevoie de: ziare, foarfecă, lipici, capsator, panglică (opțional). Aici puteți găsi un scurt tutorial despre împletirea fâșiilor de ziar, astfel încât, în foarte scurt timp puteți obține un coș decorativ și, în același timp, informativ :).

 

 

3. Ghirlande cu diferite modele

 


Aveți nevoie de: ziare, foarfecă, lipici, capsator, sfoară. Aici puteți găsi indicații despre cum puteți transforma presa de ieri în inimioare numai bune de împodobit uși, ferestre și cine știe ce alte locuri din casă sau din grădină.

 

 

4. Pungi de cadouri

 

 

Aveți nevoie de: ziare, foarfecă, lipici, șnur, capse (opțional). Decât să dați banii pe pungi de cadouri lipsite de personalitate, invadate de modele lipsite de inspirație, mai bine petreceți câteva minute creându-vă propriile ambalaje, inspirate din actualitatea expirată. Mai jos puteți vedea care sunt pașii acestei simple operațiuni. Un tutorial video puteți găsi aici.

 

 

5. Portofele

 

 

Aveți nevoie de: ziar, foarfecă, bandă adezivă / scotch rezistent. Pentru a obține un portofel eco-șic, trebuie doar să urmați pașii din acest scurt ghid.

6. Sfoară

 

 

Aveți nevoie de: ziare, foarfecă, fus. Chiar dacă nu v-ați gândit niciodată că se pot face sfori – și încă rezistente – din ziare, amatorii de Do It Yourself deja au testat cu succes această idee. Cum vă puteți face propriile role de sfori din paginile ziarelor, aflați din acest tutorial.

 

7. Taburete

 

 

Aveți nevoie de: Ziare rulate, lipici, scotch, curele / șnururi / barete. Poate că nu vă inspiră prea multă stabilitate un scaun făcut din ziare, însă se prea poate să subestimăm rezistența hârtiei, atunci când e reciclată cum trebuie. Ca să aflați, pas cu pas, cum puteți face un taburet cu ziarele citite, aruncați un ochi pe acest ghid ilustrat.

 

 

Putem, desigur, să facem din ziare obiecte mult mai savant reciclate și mai spectaculoase, însă aici intervine creativitatea fiecăruia. Așteptăm cu inboxul deschis sugestiile voastre de reciclare și rezultatele. Spor la treabă!

 

 

Foto main: Nick Georgiou


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger