FOTO Ce se întâmplă când cade ploaia peste cel mai arid deşert din lume

4

Deşertul Atacama din Chile este cel mai arid deşert non-polar de pe planetă, dar, în anumite circumstanţe, până şi acest tărâm neprietenos poate deveni plin de viaţă şi poate încânta privirile vizitatorilor.

În lunile octombrie şi noiembrie (primăvara din emisfera sudică), dacă ploile sunt abudente peste acest deşert, florile care hibernează sub sol înfloresc brusc, într-o explozie de culoare. Anul acesta, condiţiile meteorologice au adus astfel de ploi abundente, iar intensitatea exploziei florale este “fără precedent”, spune Daniel Diaz, director în cadrul autorităţii naţionale de turism. “În plus, înflorirea a avut loc de două ori în acest an, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria cunoscută a ţării noastre, suntem complet surprinşi”, adaugă acesta.

Directorul atribuie fenomenul neobişnuit schimbărilor climatice, dar localnicii se bucură de faptul că explozia de floare şi culoare din deşert impulsionează turismul din regiune. Peste 20.000 de turişti sunt aşteptaţi să viziteze deşertul doar pentru a vedea florile acestuia. Deşertul Atacama nu este singurul din lume în care se petrec astfel de fenomene: şi unele deşerturi din statul american Utah au experimentat situaţii similare.

atacama-flowers-bloom-worlds-driest-desert-14

Mai multe detalii: EFE

Sursa şi foto: Bored PandaMario Ruiz / EFE


4 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger