FOTO Ce mâncare primesc pacienţii în spitalele din diferite părţi ale lumii

6

Dacă aţi petrecut măcar o zi într-un spital românesc, probabil v-aţi făcut o impresie despre calitatea hranei oferite pacienţilor, mai ales dacă e vorba de un spital de stat. Porţiile de mâncare primite de cei internaţi spun însă mult mai multe despre pulsul societăţii respective, despre starea de sănătate a instituţiilor medicale, despre felul în care sunt trataţi pacienţii. În cele ce urmează, vă invităm să reflectaţi la aceste teme urmărind o selecţie de fotografii care înfăţişează hrana distribuită în spitale din diferite colţuri ale lumii.

 

3a2E54v

Germania: Şniţel, spätzle (un fel de tăiţei din griş), salată şi prăjitură

 

dwkWl8q

Tokyo, Japonia: Murături, supă miso, orez şi pui

 

wP2OyBM

Estonia: Piure de cartofi, carne şi tocană de varză, legume, lapte şi o brânzoaică

 

wuMbgxS

Malvern, Australia: Tajin de miel (un fel de tocăniţă picantă de carne şi legume), sandvişuri, broccoli, porumb, fructe şi pâine

 

oSxPDgH

Marea Britanie: Supă-cremă de legume, plăcintă cu vită şi ceapă, legume fierte şi o banană

 

7g6Sybp

Jakarta, Indonezia: Tăiţei, pui, ouă, terci de orez şi supă de carne, care vor fi amestecate într-o supă

 

DHWGb4f

Dubai, Emiratele Arabe Unite: Spaghete, salată, pâine, legume şi prăjitură

 

flrqz09

Polonia: O felie de pâine cu unt, castravete şi o bucată de cârnat

 

ib5joVn

Norvegia: Pâine, salată şi un burger

 

ltMVUk9

Japonia: Legume proaspete, carne, peşte, tăiţei şi tempura (fel de mâncare pe bază de fructe de mare şi legume)

 

oyPJdRX

Richmond, Canada: Porc în sos dulce-acrişor, orez şi pepene galben

 

8zCTpPA

New York: Pateuri de somon cu sos de smântână şi şofran, orez, dovleac, sparanghel şi prăjitură cu banane

 

0ACcX9i

China: Orez şi mai multe tipuri de curry

 

lZzIodF

Malaezia: Pui prăjit cu tăiţei

 

j0siIuz

Sydney, Australia: Supă de dovleac, pui cu caise, mazăre şi piure de cartofi

 

0OFJZL0

Massachusetts, SUA: Salată, supă de pui cu biscuiţi

 

zNmRcG5

Paris, Franţa: Salată de somon afumat, pui cu dovlecei, baghetă şi plăcintă

 

Serbia: Mic dejun, prânz, cină

1907442_10204873922276791_1231598069187934398_n

Micul dejun: pâine, ou, iaurt

 

Lunch

Prânz: pâine, o felie de salam, compot

 

Dinner

Cină: pâine, unt, salam, lapte

România: Bucureşti, Braşov, Petroşani

10682047_10204970880050937_1338416503_n

Bucureşti: Tocăniţă de cartofi, pâine, compot

 

IMG_20120119_083603

Braşov: Pâîne, margarină, o felie de brânză topită. 

 

mancare-spital

Petroşani: Pâine, margarină, pateu de ficat. Sursa: Makavelis

 

Sursa: Realfarmacy

 

Puteţi accesa şi:

FOTO Cu ce se hrănesc pe front soldaţii din diferite ţări


6 comentarii

    • Din auzite … (pe surse) la Bacau nu ajunge mare lucru la puscariasi, din norma de hrana. Doar fac un raspuns …. nu emit o judecata / ca ar fi bine sau rau.

  1. Meniul difera de la spital la spital, chiar la Sf. Ioan aveau mancare sa-ti pui si in cap, gatita in fiecare zi altceva..nu stam chiar asa de rau ca in Polonia sau Serbia dupa pozele selectate 🙂

  2. Articolul e tras de coada. Eu am fost internata atat in spitalul orasului meu natal cat si in Cluj-Napoca si mancarea era mai mult decat decenta. Zilnic o franzela feliata asodica, proaspata, dimineata unt, dulceata, sunca presata, ceai de fructe. La amiaza iti dadea supa si felul doi, mancare fiarta, de regim si foarte buna. Seara din nou, o tocanita sau o budinca de paste.

      • nu este vorba de comparatie, ci de cu totul altceva, in spitalele din Romania, meniul pentru un bolnav internat este de 7 lei / zi…un puscarias are meniu in valoare de 25 lei/ zi….deci la sistemul de sanatate este o mare problema.

Leave A Reply