FOTO Căsuţa din paleţi: uşor de construit, ieftină şi utilă

0

Proiectul Pallet House (casa din paleţi) a fost gândit, iniţial, de către designerii de la I-Beam Design (SUA) pentru refugiaţi care se întorceau în Kosovo, după război, ca adăpost temporar. Prin reciclarea paleţilor, care se găsesc peste tot în lume, se pot ridica astfel de căsuţe oriunde. Dincolo de scopul iniţial al proiectului, modelul de casă din paleţi poate fi oricând folosit pentru o cabană la munte sau loc de cazare pe lângă o pensiune ori în regiuni în care altfel de construcţii ar fi mai dificil de realizat.

 

 

Echipa de la I-Beam Design consideră că 84% din refugiaţii din întreaga lume ar putea fi adăpostiţi în case de acest fel, construite cu paleţii folosiţi numai de SUA într-un singur an. Mai exact, 33 de milioane de refugiaţi şi-ar putea găsi un adăpost mai bun decât un cort, susţin designerii casei. Şi, practic, oricine poate construi o astfel de casă, fără experienţă în tâmplărie; în plus, este foarte ieftină şi se poate ridica într-o singură zi. Modelul este simplu şi flexibil, în ceea ce priveşte configurarea spaţiului interior – practic, casa poate fi compartimentată în funcţie de numărul de oameni care ar urma să locuiască în ea. Iar materia primă pentru construcţie este uşor de obţinut.

În plus, casa poate fi îmbunătăţită, după dorinţă şi imaginaţie, cu alte materiale reciclate; de asemenea, i se pot adăuga instalaţii electrice, de încălzire ori răcire sau chiar acces la apă curentă. Pentru cei „mai puţin pricepuţi”, designerii de la I-Beam Design au conceput un pachet cu instrucţiuni de instalare a casei (contra cost – 75 de dolari), cu planuri în format pdf, secţiuni, fotografii, diagrame şi o listă de necesar de materiale şi unelte. Însă în cazul celor mai pricepuţi, casa poate fi făcută fără a achiziţiona respectivul set de instrucţiuni.

 

The Pallet House, by I-Beam Design, was conceived as a transitional shelter for refugees returning to Kosovo.

The pallet house is simply and provides great flexibility in terms of configuration. Each family could build a house based on their needs and size.

Since the house is made from spare wooden pallets, it is easy to acquire the materials to build the shelter.
Not only that, but the house is very simple. Only basic tools are required to build it.
You could add on to the house with found materials, such as plastic sheeting or tarps.
The pallet houses can even be upgraded to include insulation, heating and cooling.
I-Beam Design provides "IKEA-style assembly instructions" so that anyone can assemble these houses. You don't need a background in carpentry.
For only $75, you can buy a pallet house information kit that includes: pdf plans, sections, elevations, photos, diagrams, renderings and a materials & tools list.
Even though the pallet house was originally designed for refugees, you could use those plans to build yourself a beautiful little camper cabin or shelter.
It's amazing what can be done with materials America "wastes."

Mai multe detalii: I-Beam Design

 

Sursa şi foto: I-Beam Design

 

Puteţi citi şi:

Casa pe catalige, cu grădină dedesubt

Cum să ridică o casă din saci cu pământ

Casa Flinstone, de vânzare

Căsuţa din poveşti, ecologică, independentă energetic

FOTO Cabana OZN din Alpi

FOTO Arată ca o schiţă, dar este chiar mobilier utilizabil

Fascinaţia meşteşugului: poveşti spuse pe linguri de lemn

Un profesor de ştiinţa mediului s-a mutat într-un tomberon

Cea mai îngustă casă din lume

Mobilier ecologic, realizat din compost

Biroul care se transformă în pat


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger