FOTO Câștigătorii Concursului de Fotografie National Geographic 2011

1

Imaginea de mai jos care înfățișează o libelulă indoneziană este marea câștigătoare a concursului de fotografie organizat anul trecut de National Geographic. Shikhei Goh, autorul ei, a avut o concurență acerbă: 20.000 de fotografii înscrise în competiție. Contravaloarea marelui premiu este de 10.000 de dolari. Mai jos puteți vedea celelalte cinci imagini premiate de NG.

 

 

Mențiune specială

Autor foto și text: Kent Shiraishi, Locație: Biei, Hokkaido, Japonia

”Iazul albastru” este o cunoscută destinație turistică. Este un loc care primește mulți turiști atât vara, cât și toamna sau primăvara. Iarna însă îngheață și este pustiu. Această imagine surprinde prima zăpadă căzută deasupra iazului albastru, la finalul lunii octombrie. De ce este albastru? Pentri că izvorul termal de dedesubt continuă să se reverse. Iazul albastru își schimbă culoarea în fiecare zi.

 

 

Mențiune specială

Autor foto și text: Angel Fitor, Locație: laguna Mar Menor, provncia Murcia, Spania

Meduza Cotylorhiza tuberculata, plutind aproape de suprafața apei și captând primele raze de soare, pentru a-și determina algele simbiotice să producă energie pentru ea.


Mențiune specială
 

Autor foto și text: Marius Coetzee, Locație: Parcul Național Serengeti, Tanzania

Conduceam un safari fotografic în Parcul Național Serengeti din Tanzania. În miezul zilei, am întâlnit câteva zebre care veneau să-și potolească setea într-un ochi de apă. O dată la câteva minute, zebrele intrau în apă pentru a se adăpa, pentru ca imediat să se sperie și să iasă gonind din apă.

 

 

Mențiune specială

Autor foto și text: Stefano Pesarelli, Locație: Rezervația Națională Masai Mara, Kenya

Personal, cred că, dincolo de reprezentarea formală a realității, mediată de instrumentele tehnice necesare pentru a fixa o imagine în timp, fotografia înseamnă intuiție. Acest cadru a fost ultima parte din captarea imaginii și, din multe puncte de vedere, cea mai ușoară parte a întregului proces. Efectul de mișcare, în imprefecțiunea lui, alături de armonia cromatică a fundalului, cu toată infomația superfluă eliminată și cu norocul de a prinde coada felinei ridicată simetric cu coarnele de impala, transpune privitorul în plină vânătoare, fără nicio altă piedică vizuală.


 

Premiul publicului

Autor foto și text: Dafna Ben Nun, Locație: Nordul Rusiei

Balene Beluga distrându-se în apele arctice

 

Sursa: National Geographic

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger