FOTO Casa inteligentă care te face să visezi cu ochii deschiși

4

Philips a creat o mașinărie de trăit care revoluționează regulile unei case obișnuite: Microbial Home reciclează toate tipurile de deșeuri dintr-o gospodărie, de la gunoaie și resturi menajere, până la apă, folosindu-le pentru alte activități domestice. Printre dotările acestei case inteligente se numără Insula Bio Digestivă din bucătărie, Stupul Urban, toaleta cu filtru și Paternoster, aparatul de reciclat plastic.

 

Insula Bio Digestivă – Conține un sistem pe bază de metan, care transformă reziduurile solide de la baie și resturile vegetale în gaz metan, folosit pentru alimentarea mai multor funcții domestice.

 

 

Sistem pentru păstrarea alimentelor proaspete pe cale naturală, care înlocuiește frigiderul.

 

Stupul urban – o soluție pentru creșterea albinelor acasă

 

Bio-lumina – folosește diferite tehnologii biologice, cum ar fi folosirea bacteriilor bioluminescente, hrănite cu metanul obținut prin descompunerea deșeurilor, pentru crearea luminii ambientale.

 

Toaleta cu flitru – descompune fecalele în metan

 

Paternoster – instalația de reciclare a plasticului, folosind diferite ciuperci cu enzime puternice care descompun ambalajele de plastic.

 

Sursa și foto: Yanko Design


4 comentarii

  1. Deocamdată sunt doar nişte concepte imaginate de designeri. Multe dintre soluţiile acestea există şi sunt folosite deja (compostarea gunoilui, stupi, etc.), altele sunt nepractice (bioluminescenţa). Sistem pentru păstrarea alimentelor proaspete pe cale naturală, care înlocuiește frigiderul = cămară, beci. Pe albine le-a întrebat cineva dacă vor să trăiască în poluarea din mediul urban? Mă îndoiesc.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger