FOTO Casa din prefabricate care produce mai multă energie decât consumă

4

ArchiBlox este o firmă de arhitectură din Australia şi a prezentat de curând prima casă australiană din materiale prefabricate ce poate produce mai multă energie decât consumă. Casa are un design foarte simplu, care permite luminii să pătrundă din plin înăuntru, iar construcţia etanşă păstrează aerul rece în interior, împiedicând arşiţa de afară să ridice temperatura.

 

Carbon-Positive-House-by-ArchiBlox-7-537x431

 

Această casă, numită Carbon Positive House (datorită amprentei de carbon pozitive pe care o are), este autosuficientă şi foloseşte beneficiile energiei solare, o resursă la îndemână în Australia, şi princpiile construcţiei de case pasive. Locuinţa nu se bazează pe mecanisme mecanice de încălzire şi răcire, ventilaţia realizându-se natural, printr-un sistem de conducte subterane. Acoperişul casei este prevăzut cu un strat de verdeaţă, care nu asigură doar o mai bună izolare, ci găzduieşte, pe timpul verii, o grădină verticală, ce poate oferi umbră. Lemnul folosit în construcţie provine din surse controlate, iar celelalte materiale sunt certificate şi non-toxice, iar un alt avantaj este sistemul de reciclare a apei de ploaie, folosită în gospodărie.

 

Carbon-Positive-House-by-ArchiBlox-9

Carbon-Positive-House-by-ArchiBlox-10

Carbon-Positive-House-by-ArchiBlox-11

 

Mai multe detalii, puteţi afla de pe site-ul firmei de arhitectură ArchiBlox.

Sursa: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

FOTO Casa pasivă de la Suceava, care consumă foarte puţină energie

O echipă de studenți români duce ”casa cu facturi zero” la competiţia Solar Decathlon Europe

Casa din baloți de paie: Locuința verde pentru bugete mici


4 comentarii

  1. Poate ma lumineaza si pe mine stimatul autor al acestui articol, explicandu-mi ce inseamna pentru el “AUTOSUFICIENTA” : “aceasta casa…este autosuficientă şi foloseşte beneficiile…”
    Sau oi fi eu mai prost ca el…ca deh…nu toti am terminat “jurnalismul” la FF….

  2. cititi-l pe sociologul Jurgen Habermas, ca sa vedeti ce inseamna autosuficienta… in rest, ce sa zic… in sfarsit vedem un concept de casa inteligenta care produce ceva cu peretii… cata energie nu e stie insa din articol

  3. nu stiu de ce se da alba ca zapada aceasta tanti, dar sa explice de unde are posetele acelea, masinile luxoase, mosiile de la nana etc. etc. , ca din salariu de bugetar sigur nu le are, plus ca era saraca inainte, iar ce primea cadou era luare de mita, ca avea functii in stat.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger