FOTO Casa construită numai din uşi şi ferestre reciclate

0

Arhitectul francez Stéphane Malka a construit casa din imaginile de mai jos (o structură temporară), numită “Bow House”, în Olanda, din câteva duzini de uşi şi ferestre vechi, reciclate. Căsuţa se află în piaţa publică din Heerlen şi este deschisă oricui. Acest exemplu de “arhitectură parazitară” este sprijinit de o schelă şi proptit de un perete fără ferestre.

 

 

Arhitectul Stéphane Malka este cunoscut pentru instalaţiile sale de guerillă şi arhitectura parazitară; printre proiectele sale se mai numără un complex de locuinţe în Arcul de Triumf din Paris sau un cămin pentru studenţi făcut din paleţi şi proptit de un zid. Convingerea lui fermă este că mediul urban este făcut să îl împărţim unii cu alţii, aşa că şi-a construit o carieră din a transforma spaţiile urbane neglijate în locuri bizare, reciclate, dar locuibile. Cel mai recent proiect al său este această casă deschisă din Olanda, concepută ca adăpost gratuit pentru oricine doreşte sau are nevoie de aşa ceva, temporar.

 

stire 8 oct casa 2

stire 8 oct casa 3

stire 8 oct casa 4

stire 8 oct casa 5

stire 8 oct casa 6

 

Casa are o structură flexibilă şi, practic, poate fi asamblată în orice spaţiu public unde există un perete gol, fără ferestre. Este ideală pentru nomazi. Arată ca o extensie a imobilului de care este ataşată. Stă pe o schelă care o înalţă de la sol şi este făcută în întregime din uşi şi ferestre reciclate, asamblate într-o “ţesătură” la întâmplare. Are două nivele şi o terasă deschisă, cu iarbă, iar intrarea în casă nu se face pe o uşă, ci printr-un spaţiu pur şi simplu deschis. Scopul construcţiei este de a încuraja participarea publică, drept un act de rezistenţă faţă de legile pieţei privind construcţiile.

 

stire 8 oct casa 8

stire 8 oct casa 9

stire 8 oct casa 10

stire 8 oct casa 11

stire 8 oct casa 12

stire 8 oct casa 13

 

Mai multe detalii: Stéphane Malka

 

Sursa: Inhabitat

Foto: Laurent Clement

 

Puteţi citi şi:

FOTO Casa din stâncă

Case construite în bolovani, care rezistă de sute de ani

Căsuţa din poveşti: ecologică, independentă energetic


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger