FOTO Când prieteniile improbabile dintre animale devin realitate

0

Legile surpavieţuirii în natură ne spun că un leu nu va fi niciodată prietenul unei antilope, că un câine şi o pisică îşi vor scoate mereu ochii sau că un tigru va fi un pericol pentru orice alt animal din preajma lui. Dar animalele ne surprind, de multe ori, sfidând aceste legi şi demonstrându-ne că şi cele mai ciudate şi improbabil prietenii pot exista.

 

 

1. Cioara şi câinele au crescut împreună în aceeaşi casă şi sunt nedespărţiţi. Câinele se supără dacă cineva încearcă să ia cioara de pe spatele lui.

 

 

2. O lebădă neagră hrăneşte peştii într-un parc public.

 

3. După un incendiu devastator, pompierii au rămas fără cuşti pentru animalele salvate, astfel că această căprioară şi acest pui de pisică sălbatică au fost ţinuţi împreună într-un birou. Pe toată durata timpului petrecut împreună, cei doi au stat lipiţi unul de altul.

 

4. O familie a crescut o raţă şi o pisică împreună. Raţa, se pare, se crede pisică: urăşte apa şi nu ştie că poate zbura.

 

5. Macacul şi porumbelul din imagine au locuit în acelaşi centru pentru protecţia animalelor din China, au mâncat împreună, s-au jucat împreună şi au dormit împreună, timp de două luni, înainte să fie eliberaţi înapoi în sălbăticie.

 

6. Câinele unui îngrijitor din cadrul unui parc naţional chinez a adoptat doi pui de tigru, ajunşi acolo fără mamă.

 

7. O familie a adoptat un pui de tigru rămas orfan şi l-a crescut alături de câinele casei, iar cei doi sunt acum nedespărţiţi.

 

8. Un porcuşor sălbatic se joacă cu cel mai bun prieten al său, un Jack Russell terrier.

 

 

9. Hipopotamul din imagine a fost crescut pe lângă casă, până când a devenit prea mare şi a fost mutat într-o rezervaţie în Africa de Sud, unde cel mai bun prieten i-a devenit o capră pigmeu de munte.

 

10. O iguană şi o pisică au fost salvate de o femeie de la un centru cu animale fără stăpân şi s-au împrietenit – între ele, dar şi iepurele femeii.

 

 

11. Un pui de hipopotam salvat după ce fusese luat de un tsunami şi-a câştigat rapid un prieten într-o ţestoasă bătrână de 130 de ani.

 

12. Gorila Koko, cea care poate vorbi prin semne, a primit cadou de ziua, într-un an, o pisică salvată de la un adăpost, pe care a adoptat-o imediat.

 

 

13. O leoaică abandonată de ceata ei a decis să adopte un pui de antilopă, după ce i-a ucis mama. În repetate rânduri, leoaica a încercat să lase puiul cu alte antilope, dar acestea fugeau speriate de prezenţa felinei.

 

 

14. Un leu, un tigru şi un urs au fost crescuţi împreună într-un sanctuar pentru animale sălbatice şi sunt cei mai buni prieteni.

 

 

15. O girafă şi un struţ – o prietenie care se petrece într-un parc zoologic din Florida.

 

 

16. Un pui de antilopă s-a pierdut de grupul său, iar leoparzii, în loc să îl mănânce, l-au lins, l-au îngrijit şi s-au jucat cu el.

 

17. Puii de bufniţă abia născuţi au fost adoptaţi de câinele unui îngrijitor al parcului zoologic în care se aflau.

 

 

18. Pisica vagaboandă, salvată de o familie, s-a împrietenit cu câinele acesteia şi, realizând că el era orb, a devenit ghidul său către locurile cu hrană, apă sau cel de joacă.

 

 

19. O pisică fără stăpân şi-a găsit un prieten la grădina zoologică din Berlin.

 

 

20. Despre acest cuplu ciudat, o vulpe şi o pisică din Turcia, v-am mai povestit acum ceva vreme.

 

21. Cimpanzeul care a adoptat doi pui de tigru alb orfani a devenit o poveste celebră în toată lumea.

 

 

22. Un urs polar sălbatic s-a împrietenit cu câinii care trag sania – nu i-a atacat, ci s-a jucat cu ei şi i-a strâns în braţe.

 

23. Iată şi alte exemple, în imagini, de prietenii ciudate între animale:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa şi foto: I Can’t Believe It!

 

Puteţi citi şi:

De ce seamănă stăpânii cu câinii lor

FOTO O poveste emoţionantă despre o bunică şi pisica ei

VIDEO Undeva în Turcia, o vulpe și o pisică sunt cele mai bune prietene

Cum au salvat pisicile un orășel de la moarte

Prima cafenea cu pisici deschisă la Paris

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger