Florile nu sunt numai o apariție care să ne însenineze ziua, care să ne decoreze casele și înveselească grădinile. Chiar dacă pare mai greu de imaginat, multe dintre ele pot fi ingrediente în rețete apetisante, cărora le aduc și un plus de culoare, dar și arome savuroase. Am pregătit o selecție de asemenea rețete, cu care să întâmpinăm primăvara.
Brioșe cu flori comestibile și glazură din sirop de flori. Rețeta, disponibilă aici.
Salată de primăvară, cu flori și frunze de primăvară. Rețeta poate fi găsită aici.
Flori de dovleac cu brânză de capră condimentată. Rețeta se află aici.
Acadele cu flori de primăvară, pe care le puteți face urmând rețeta de aici.
Scoici cu portocale, ghimbir și flori. Rețeta, aici.
Tort decorat cu violete comestibile. Florile se prepară după această rețetă.
Flori de dovlecei pane. Rețeta se află aici.
Cuburi de gheață înflorite. Rețeta, aici.
Sparanghel cu brâză de capră, flori și vinegretă de portocale. Rețeta, aici.
Tort de cafea, cu ciocolată albă și trandafiri. Rețeta se află aici.
Salată de castraveți cu flori de arpagic, ce poate fi preparată după această rețetă.
Pui cu miere și lavandă. Rețeta se află aici.
Acadele cu flori de primăvară, preparate după această rețetă.
Ceai-limonadă cu căpșuni și hibiscus. Rețeta, aici.
Brioșe cu afine și lavandă, după această rețetă.
Fursecuri cu cremă de vanilie și violete. Rețeta se află aici.
Cocktail alcoolic cu zmeură și trandafiri, după această rețetă.
Tortul flower-power, după această rețetă raw vegană.
Sursa: Buzzfeed