FOTO Călătorii care ne pot schimba viziunea asupra lumii

0

Sunt multe locuri uimitoare pe Pământ unde ar merita să ajungem măcar o dată în viaţă. Măcar la unul dintre ele. Pentru editorii Frommers, topul celor mai interesante locuri de vizitat din lume cuprinde 14 nume; nu întotdeauna este uşor de ajuns la ele, dar experienţa trăită acolo sau pentru a ajunge acolo inspiră orice călător şi îl face să aprecieze, poate mai tare, lumea în care trăim. Iată, aşadar, “the bucket list” a călătoriilor unice în viaţă.

 

 

 

1. Bora Bora, Polynesia Franceză / Foto: Bungalow-uri deasupra apei

Mister luxuriant, romantism, lună de miere, relaxare tropicală, un paradis pe pământ. Toate, atribute ale acestui loc magic şi preferat de multe cupluri proaspăt căsătorite.

 

2. Cappadocia, Turcia / Foto: Cu baloanele peste tărâmul de vis

Peisajul ciudat şi fascinant a fost creat de trei vulcani, în centrul Turciei, la sud-est de Istanbul. A vizita acest loc înseamnă nu doar a vedea o zonă suprinzătoare, dar şi a cunoaşte obiceiuri ale unei vechi culturi.

 

3. Islanda / Foto: Câmp termal, lângă Reykjahlíð

Dinamic şi desprins din altă lume, aşa pare teritoriul Islandei, un pământ care încă este creat în faţa ochilor prezentului. Peisajul cu vulcani, izvoare termale, munţi cu vârfuri înzăpezite, vaci, oi şi cai pe păşunile verzi pare o ilustraţie dintr-un film animat.

 

4. Bhutan / Foto: Mănăstirea cu tigri, lângă Paro

Regatul Bhutan este un univers încărcat de tradiţii, un habitat pentru specii rare (de animale, plante sau copaci) – un loc plin de culoare, independent (este ultima monarhie tibetană budistă încă neatinsă de China).

 

5. Machu Picchu, Peru / Foto: Vedere din Valea Sfântă

Ruinele unei civilizaţii care ne fascinează în continuare sunt cu siguranţă o destinaţie aparte. A fost aici, cândva, o citadelă? Un observator astronomic? Un oraş dedicat ceremoniilor sau un spaţiu sacru pentru un conducător? Dincolo de întrebări, arta peisagistică este o evidenţă care nu mai are nevoie de argumente.

 

6. Namib-Naukluft Park, Namibia / Foto: Pe dunele de nisip, la răsărit

„Ireal” – acesta este cuvântul cel mai adesea asociat peisajului din acest parc namibian, cu dune aurii de nisip care par să iasă din mare şi cu iarbă uimitor de verde după ploaie. Este cel mai vechi deşert al planetei, iar ca dimensiune depăşeşte cu puţin Elveţia.

 

7. Okavango Delta & Moremi Game Reserve, Botswana / Foto: Lei la odihnă

O lume a animalelor pe care le admirăm în documentare National Geographic (zebre, girafe, antilope, lei, leoparzi, câini sălbatici etc.). Viaţa sălbatică, în toată splendoarea (sau cruzimea ei) poate fi admirată aici.

 

8. Xian, China / Foto: Soldaţi de teracotă

O călătorie prin istorie şi cultură, prin tradiţia chinezească şi până la modernitatea prezentului acestei ţări. Drumul Mătăsii este o experienţă de neratat, iar excursia poate începe aici, la Xian, căminul celebrilor soldaţi de teracotă.

 

9. Parque Nacional Torres del Paine, Chile / Foto: Valea Franceză

Bijuteria coroanei – adică a reţelei naţionale de parcuri din Chile, acest parc oferă privirii imagini impresionante cu lacuri verzi-albastre, văi blânde, gheţari, cărări pentru hiking sau vârfuri semeţe.

 

10. Insula Paştelui / Foto: Simbol al insulei, statuile

Rapa Nui sau Isla de Pascua, oricum i-am spune, rămâne o insulă cunoscută pentru capetele gigant cioplite pe ea (moai). Se ştie cum au fost făcute, unde şi cum au fost transportate, dar, în ciuda unei abundenţe de teorii, încă nu se ştie de ce au fost făcute (un alt mare mister al lumii).

 

11. Uluru-Kata Tjuta National Park, Australia / Foto: Stânca roşie

Un spirit al locului te face să simţi un fior pe şira spinării când ajungi în Uluru. Celebra stâncă roşie de aici nu pare cine ştie ce în fotografii, dar, în realitate, sentimentul pe care îl inspiră este fascinant. În funcţie de poziţia şi intensitatea soarelui, culoarea sa îşi schimbă nuanţele, de la roz la culoarea vinului.

 

12. Angkor Wat, Cambodgia / Foto: Copac şi ruine


Străvechiul oraş Angkor este o atracţie pentru mulţi turişti, din toate colţurile lumii. Templele sale se întind pe 400 de kilometri pătraţi; templul principal, Angkor Wat (care datează din secolul 12), a devenit un simbol al ţării.

 

13. Santiago de Compostela, Spania / Foto: Catedrala Santiago de Compostela

Mulţi dintre cei care iau calea traseului Camino de Santiago spun că experienţa este profundă şi îi schimbă cu adevărat. Este o călătorie spirituală care se petrece odată cu cea fizică. Chiar dacă nu faceţi tot drumul (care poate fi obositor pentru picioare neantrenate), măcar o parte din el merită parcurs.

 

14. Vietnamul de Nord / Foto: Câmpuri de orez


De la capitala Hanoi şi până la câmpurile de orez de pe teritoriul acestei ţări, totul merită vizitat. Peisajele, diversitatea etnică, mâncarea – sunt doar câteva dintre motivele pentru a alege Vietnamul ca destinaţie.

 

Sursa şi foto: Frommers


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger