FOTO: Blogul pinguinilor din Central Park

1

Abia lansat pe internet, blogul pinguinilor a devenit rapid un hit. Numit ”The Real Chicks of Central Park”, blogul permite vizitatorilor online să admire opt pui de pinguin tare frumoși și simpatici.

 

Blogul va prezenta evoluția puilor de pinguin, de la naștere și până devin adulți, cu poveștile și detaliile din viața lor. Prin imagini, filme, interviuri, inițiatorii blogului (autoritățile de la Central Park Zoo din New York) speră să atragă tot mai mulți vizitatori – atât pe site, cât și în grădina zoologică. Puii de pinguin care au devenit deja vedete s-au născut în această vară. Scopul proiectului este de a atrage atenția asupra situației pinguinilor din lume, în condițiile în care tot mai multe specii sunt în pericol din cauza lipsei hranei (scăderea cantității de krill din oceane înseamnă tot mai puțină mâncare pentru pinguini) și din cauza poluării.

Potrivit Mongabay News, 60% dintre pinguinii din lume sunt amenințați cu dispariția, mai ales din cauza lipsei de hrană. ”Ei sunt în competiție cu oamenii, până la urmă, pentru hrană. Principala amenințare pentru ei o constituie pescuitul uman industrial. Ei au nevoie de multă hrană pentru a supraviețui în condițiile în care trăiesc, iar activitățile intensive de pescuit îi lasă fără scăpare în fața iernilor lungi și grele pe care le au de înfruntat”, a spus expertul în pinguini David G. Ainley pentru site-ul citat.

Puteți vedea, direct pe blogul lor, un film despre cum se îngrijesc puii de pinguin.

 

Sursa și foto: Mongabay

 


Un comentariu

  1. Pingback: Több, mint cukiság: külön blogot kaptak a Central Park pingvinei » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger