FOTO Bărbatul care a rămas să trăiască la Fukushima, pentru a hrăni animalele rămase în urmă

1

Matsumura este “ultimul om de la Fukushima,” care a rămas să locuiască în zona evacuată după explozia centralei nucleare. În urma accidentului, a plecat la rândul  său alături de ceilalţi locuitori, însă când s-a întors să-şi verifice câinii lăsaţi la fermă, a constatat că în toată zona animalele rămăseseră fără stăpân. Aşa că a decis să le fie el stăpân şi să le poarte de grijă.

 

1

 

După evacuarea locuitorilor, în curţile şi ogrăzile lor au rămas în voia sorţii nenumărate animale, de la pisici şi câini, până la raţe, porci, vaci, un ponei şi câţiva struţi. Matsumura a început să le hrănească şi, încetul cu încetul, animalele s-au obişnuit ca el să fie singura lor sursă de hrană. “De fiecare dată când îmi auzeau maşina, se adunau şi făceau un mare tămbălău. Oriunde mă duceau, se auzea mereu un lătrat în urma mea. Ca şi când mi-ar fi spus ne e setee sau nu mai avem ce mânca. Aşa că am continuat să le vizitez.

 

3

6

 

După patru ani, bărbatul se ocupă în continuare de îngrijirea animalelor cu ajutorul donaţiilor. Apa şi hrana din zona Fukushima, unde locuiesc bărbatul şi animalele abandonate au fost declarate periculoase, aşa că toate produsele sunt aduse din regiunile sigure ale Japoniei. Soţia şi fiul lui Mastumura locuiesc în afara zonei contaminate de la Fukushima, însă bărbatul nu ştie dacă se vor mai reuni vreodată în familie.

 

7

Mai jos, puteţi urmări un scurt documentar realizat de Vice despre “ultimul om de la Fukushima”:

 

Sursa: Distractify

Puteţi urmări şi:

FOTO La Cernobîl, animalele reiau în stăpânire natura

FOTO Casa abandonată, locuită de animale

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger