FOTO Arta de sub picioarele noastre

0

De cele mai multe ori, mergem pe stradă neatenți, privind înainte sau ferindu-ne de gropi, mașini și alte cele, fără să fim atenți la micile detalii, care ne-ar putea lărgi orizonturile sau măcar bucura ochii. Nimeni nu s-ar aștepta să calce peste o minusculă operă de artă – doar locul acesteia e în muzee, galerii ș.a.m.d. Există însă câțiva artiști care construiesc instalații în miniatură, amplasate unde nici nu gândim: la colțul străzii, lângă coșul de gunoi, sub o frunză sau pe un pervaz uitat. Vi-i prezentăm mai jos pe doi dintre cei care se joacă cu atenția și simțul nostru pentru detalii.

 

Nic Joly este un artist britanic care a expus deja prin multe locuri consacrate, însă ultimul său proiect coboară la o scară micro: ”Sub talpa mea” reunește o colecție de sculpturi în miniatură, care mai de care mai pline de imaginație. ”Pe măsură ce înaintăm în călătoria vieții noastre, întâlnim tot felul de situații și ajungem să facem observații despre ceea ce vedem și simțim. În aceatsă colecție încerc să-mi accentuez propriile observații și gânduri din această călătorie, lucrurile pe care le-am văzut,” spune Nic Joly, ale cărui mini-lucrări sunt de vânzare pe pagina sa personală. Mai jos puteți vedea o selecție din sculpturile pe care, din neatenție, le-am putea chiar rata.

 

 

 

 

Lucrările lui Joly vin însă în linia deja lansată cu ani în urmă de un grup de artiști care a lansat un nou tip de artă de strad: The Little People Project constă într-o serie de instalații minuscule în spațiul public, cele mai multe dintre ele criticând creativ comportamente deficiente la spirit civic. Omuleți striviți de mucuri de țigară sau prinși în mlaștinile lipicioase ale gumelor de mestecat aruncate la întâmplare, scene miniaturale în obiecte abandonate pe stradă sau personaje de jucărie care strâng mizeria lăsată de animale. Dacă mai jos puteți vedea câteva dintre lucrările lor, aici găsiți o colecție savuroasă cu toate micile lor sculpturi urbane.

 

 

 

 

 

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger