FOTO Artă creată din gunoaie ajunse în Mexic din 50 de ţări de pe glob

0

Sian Ka’an este o rezervaţie naturală UNESCO situată de-a lungul coastei mexicane caraibiene, însă curenţii care traversează zona aduc gunoaie de tot soiul, din toată lumea, pe malurile acestui paradis protejat.

 

 

Alejandro Duran, un artist care lucrează în Brooklyn, New York, colectează gunoaie de acolo şi le transformă în opere de artă, pentru a transmite un puternic mesaj legat de poluare, dar şi ca o formă de analiză artistică a “tensiunii dintre lumea naturală şi cea supra-dezvoltată creată de om”.

Duran susţine că a găsit, pe plajele Sian Ka’an, gunoaie provenite de la 50 de naţiuni, de pe şase continente. Uneori, aranjează resturile în forme care să indice mişcarea valurilor ce le-au adus la ţărm. Alte opere de artă create de el propun un design mult mai concret, intenţionat, scrie My Modern Met.

În oricare dintre cazuri, mesajul este unul singur: “Imaginile înfăţişează o nouă formă de colonizare, generată de consumerism, în care nici măcar locurile neatinse de dezvoltarea umană nu sunt în siguranţă în faţa impactului culturii noastre de unică folosinţă”.

Imaginile care surprind operele realizate în natură de către artistul new-yorkez vor fi expuse de mâine în Brooklyn, la Habana Outpost şi, din 11 mai, în rezervaţia Sian Ka’an, la Xo Ki’in Retreat Center.

 

 

 

Surse şi foto: My Modern Met, Alejandro Duran, BP

 

Puteţi citi şi:

Ce putem face ca România să nu mai arate ca un mare coş de gunoi

Pantofii realizaţi 100% din gunoaie

FOTO Oameni şi gunoaiele lor

FOTO Bijuterii care par din aur, dar sunt făcute din plastic reciclat

VIDEO Simfonia luminii, din sticle de plastic reciclate

Case din sticle de plastic reciclate – o soluţie pentru oamenii fără adăpost

FOTO Cel mai poluat râu din lume

VIDEO Documentarul “Waste Land”: Viaţa la groapa de gunoi, schimbată de artă


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger