FOTO Aparate auditive pentru copii, personalizate cu supereroi

0

Sarah Ivermee este o mamă din Marea Britanie cu un băieţel în vârstă de 4 ani, care şi-a pierdut auzul la scurt timp după naştere. Astfel, mama lui este mai mult decât familiarizată cu lupta dusă pentru integrarea unui copil cu implanturi auditive (sau alte tipuri de aparate de acest fel) în rândul celorlalţi copii şi al societăţii.

 

 

Un aspect delicat al situaţiei este că aceşti copii pot trăi un sentiment de înstrăinare, când sunt singurii dintr-un grup cu aparate auditive. Sarah cunoştea chiar cazul fetiţei în vârstă de 9 ani a unor prieteni, care refuza să poarte aparatul ca să nu se mai simtă diferită de prietenii ei. Lui Sarah i-a venit ideea să decoreze dispozitivul auditiv cu abţibilduri pentru unghii. Rezultatul a fost că fetiţei i-a plăcut foarte mult noul aspect al aparatului.

Atunci, Sarah s-a gândit că ar putea ajuta şi alte familii, de pretutindeni, să schimbe modul în care copiii lor cu deficienţe de auz se raportează la aparatele auditive. Astfel, anul trecut, ea a înfiinţat compania Lugs, care produce şi vinde kituri personalizate pentru decorarea implanturilor şi aparatelor auditive. Designul acestora este plin de imaginaţie: de la flori colorate la supereroi. Scopul este să îi facă pe copii mândri că le poartă şi că au dispozitive unice.

“Sunt atât de bucuroasă de fiecare dată când primesc un alt mesaj de mulţumire prin email, cu tot cu fotografia unui copil care poartă cu drag Lugs pe aparatul său auditiv”, declară Sarah. Fiul ei, Freddie, este cel mai încântat: în fiecare lună poate alege alt design pentru aparatul său.

 

 

 

Sursa şi foto: My Modern Met

 

Puteţi citi şi:

“Toy Like Me” – jucării realiste pentru copii cu dizabilităţi


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger