FOTO AeroMobilul, maşina zburătoare slovacă, gata de fabricaţie

2

Maşinile zburătoare sunt un vis de demult al omenirii şi mulţi oameni de ştiinţă, ingineri, pionieri ai tehnologiei viitorului şi-au petrecut zeci de ani gândind cel mai bun model, care să poată, într-un viitor cât mai apropiat, să îşi facă apariţia pe străzile noastre, scrie Inhabitat.

 

 

Compania slovacă AeroMobil este pe cale să aducă acest vis cu un pas mai aproape de realitate: va prezenta modelul său de maşină zburătoare, Flying Roadster, la Festivalul Pionierilor din Viena, pe 29 octombrie. Modelul, spune compania, este gata să intre în producţie. AeroMobilul 3.0 poate duce doi pasageri şi poate zbura aproximativ 700 de kilometri, pe combustibil tradiţional. Are un motor Rotax 912, acelaşi tip folosit şi de un alt model de maşină zburătoare, Terrafugia Transition.

 

 

Când rulează pe şosea, aripile aeromobilului se adună în spatele cabinei, astfel că maşina va încăpea într-un loc standard de parcare. Creatorii maşinii estimează că aceasta poate ajunge la viteza de aproape 200 de kilometri pe oră, când este în aer. La sol, viteza maximă estimată va fi de 160 de kilometri pe oră, iar distanţa maximă parcursă, pe combustibil tradiţional, ar fi de aproape 500 de kilometri.

 

Stefan Klein (CTO al AeroMobil) lucrează la acest proiect al maşinii zburătoare de 20 de ani. “Ne dorim să facem transportul individualizat mai interesant, mai eficient şi mai durabil. Cu tot mai multe maşini pe şosele şi tot mai multe avioane plecând de pe aeroporturi, călătoritul nu mai este deloc ce era mai demult”, a declarat acesta.

 

stire 10 oct masina 4

stire 10 oct masina 5

stire 10 oct masina 6

stire 10 oct masina 7

 

Mai multe detalii: AeroMobil

Sursa şi foto: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

Prima maşină zburătoare pentru mase va ieşi pe piaţă peste doi ani

Maşina care zboară. Sau avionul care merge pe şosea?


2 comentarii

  1. Tehnologia evolueaza si nu suntem capabili sa asimilam si sa implementam noile descoperiri. Mai mult, ma tem ca nu suntem nici pregatiti… Nici nu vreau sa ma gandesc ce accidente ar urma!
    Cred ca mai avem mult pana la masina zburatoare sigura. Dintre cele doua, Terrafugia pare mai aproape.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger