FOTO Activistele de la Femen au urinat pe fotografia președintelui Ucrainei

27

Cinci activiste, dintre care patru din Ucraina și una din Franța, au organizat ieri, în fața Ambasadei Ucrainei din Paris, un scurt, dar elocvent protest. Activistele au urinat pe fotografii care-l ilustrează pe Victor Ianukovici, președintele de la Kiev. Acțiunea reprezentantelor Femen, un controversat grup activist, e motivată de recentele acțiuni de stradă din capitala ucraineană, unde cetățenii protestează constant împotriva deciziei guvernului de a nu semna un acord de cooperare cu Uniunea Europeană.

 

1385896566-femen-activists-urinate-on-the-photo-of-ukrainian-president-in-paris_3389898

Duminică, 1 decembrie, pe străzile Kievului au ieșit circa 300.000 de cetățeni, continuând protestele începute odată cu refuzul lui Ianukovici de a semna acordul de cooperare politică și economică propus de UE. Protestul, derulat în ciuda faptului că guvernul a interzis mișcările de stradă în Piața Independenței din capitala ucraineană, s-au transformat dintr-o manifestare pașnică, într-una unde forțele de ordine au intervenit în forță. După ce voci ale liderilor opoziției au îndemnat mulțimea la grevă națională și la marșuri pașnice, pentru a cere demisia guvernului, un grup de protestatari a rupt lanțul forțelor de ordine, iar câteva mii de persoane au mărșăluit spre biroul prezidențial. Câteva sute dintre aceștia, care purtau măști, au aruncat cu pietre în polițiști, iar după câteva ore de ciocniri, forțele de ordine au reușit să-i reprime. Zeci de persoane au fost rănite, printre care și câțiva jurnaliști, arată Huffington Post.

Ieri, în semn de solidaritate cu protestatarii ucraineni, cele cinci activiste afiliate grupului originar din Ucraina, care și-au făcut un renume din folosirea topless-ului ca armă politică, au dus protestul un pas mai departe: au urinat pe fotografii cu fața președintelui ucrainean, chiar în fața Ambasadei Ucrainei din Paris. Nu se știe însă dacă ele chiar au urinat sau au avut pungi cu lichid pe care l-au lăsat să curgă peste fotografii. Totodată, pe busturile lor, erau înscrise mesajele ”Ucraina în UE” și ”Ianukovici, Piss Off!”. Protestul s-a finalizat pașnic, fără arestări.

1385896575-femen-activists-urinate-on-the-photo-of-ukrainian-president-in-paris_3389917

1385896570-femen-activists-urinate-on-the-photo-of-ukrainian-president-in-paris_3389725

1385896568-femen-activists-urinate-on-the-photo-of-ukrainian-president-in-paris_3389794

1385896577-femen-activists-urinate-on-the-photo-of-ukrainian-president-in-paris_3389852

1385896580-femen-activists-urinate-on-the-photo-of-ukrainian-president-in-paris_3389716

1385896586-femen-activists-urinate-on-the-photo-of-ukrainian-president-in-paris_3389684

Sursa: Demotix

Puteți citi și:

Topless-ul ca protest

Pe 4 aprilie, Femen declară ”Ziua Jihadului Topless”

Topless ca armă politică


27 de comentarii

  1. Dar ce face un politician ca ucraineanul, cam cat e de jos pe scara umana.Doamnele astea vor sa socheze,au invatat lectia media bine.Daca ies civilizat sa spuna ce nu e bine ,eventual cu o icoana in mana,nu le baga nimeni in seama.La Pungesti tine cineva cont de oamenii aia? Gestul e simbolic ,urat,socant si exprima exact o opinie.

    • You idiot…is Ukraine small??? When was the last time you were looking at a map? Ukraine is bigger than Germany!!! And has the third nuclear arsenal in the world… small country, huh???

  2. Cristina Cantacuz Teslic via Facebook on

    Pe când o astfel de acțiune și-n România, protest față de politicile economice, atitudine și prestanță politică?…din păcate Femen e numai ucrainean, româncelor se pare că le e bine așa…

  3. Felicitari fetelor ca au atras atentia. Altfel cum sa ajungi sa iti spui punctul de vedere? Cum sa fii luat in considerare mai ales daca esti femeie? Si daca esti barbat, cum sa ajungi sa ai putere de decizie intr-o directie buna? Nu ai cum, decat prin acte extreme sau prin compromisuri. In a doua varianta oricum mai bine stai acasa.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger