FOTO Acoperişurile din Hong Kong, imaginea mutilării rechinilor pentru un bol de supă

5

Locuitorii din Hong Kong sunt, la fel ca mulţi alţi asiatici, consumatori pasionaţi de supă de înotătoare de rechin, considerată o delicatesă (şi cu un preţ pe măsură). În ciuda eforturilor de educare a consumatorilor şi de impunere a unor măsuri care să protejeze rechinii de mutilarea cruntă la care sunt supuşi, prin tăierea, pe viu, a înotătoarelor (după care sunt aruncaţi înapoi în apă, unde mor încet şi chinuit), apetitul pentru acest tip de mâncare nu a scăzut. Zeci, sute de mii de rechini sunt mutilaţi şi mor anual din acest motiv.

 

 

Fotografiile de mai jos au fost realizate pe acoperişuri de clădiri din Hong Kong şi arată mii, zeci de mii de înotătoare de rechin puse la uscat, aşa cum au fost tăiate prin mutilarea rechinilor. Fiecare astfel de înotătoare reprezintă, în fapt, un rechin mort, ucis pentru o bucată de cartilaj menită să devină supă. Oamenii de ştiinţă avertizează, de mai mulţi ani încoace, că, la ritmul în care ucidem rechinii, aceştia vor ajunge, în curând, o specie pe cale de dispariţie. Imaginile au fost realizate de fotojurnalistul Alex Hofford, care explică faptul că acoperişurile clădirilor (mai ales dacă sunt destul de înalte) sunt folosite pentru păstrarea acestor înotătoare de rechin departe de ochii publicului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: TreeHugger


5 comentarii

  1. chiar nu se poate face nimic in sensul opririi masacrului????
    pe oamenii astia chiar nu ii intereseaza mentinerea echilibrului ecosistemului???
    suntem cele mai jalnice fiinte vii de pe Terra!!! mi-e rusine ca fac parte din aceeasi specie cu aceste bestii!! sincer!

  2. andra, lasa rusinea deoparte si incearca sa traiesti o saptamana cu orez si fiertura de legume.
    poate o sa intelegi atunci macar 1 % din drama acestor ,,bestii,, , care culmea, ca sa vezi, nu, nu sunt interesate de ,,mentinerea echilibrului ecosistemului,,

  3. bia, esti dus/dusa. astea sunt considerate delicatese, nu alternativa la orez si fiertura de legume. si daca de fapt faceai un apropo la cat de saraci sunt aia care-i vaneaza, din nou, revino-ti, e vb de hong kong nu de sate izolate de prin china.

  4. Chinezii sunt criminali. Le taie inotatoarele rechinilor, care dupa agonizeaza pana se sufoca, pentru ca daca nu inoata nu pot respira. Macar de-ar hrani restul populatiei cu carnea aia, dar nu, bagatasii cretini iau doar inotatoarea. Dar poate intr-o zi se va face dreptate in lume.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger