FOTO 7.000 de oameni au ieșit în stradă la Bârlad împotrva gazelor de șist. 6 comune din Vaslui au interzis fracturarea hidraulică

2

Protestul de la Bârlad împotriva fracturării hidraulice a adunat, ieri, 7000 de oameni în stradă. În același timp, consilierii locali ai comunei Pungești au aprobat la insistenţele cetăţenilor o hotărâre prin care este interzisă explorarea și exploatarea gazelor de șist pe teritoriul comunei.

 

 

Este o hotărâre asemănătoare celei adoptate de Consiliul Local al comunei Gherghești. Astfel, numarul hotărârilor de interzicere a explorării și exploatării gazelor de șist emise de consilii locale ale comunelor din județul Vaslui a ajuns la 6 (Gherghești, Iana, Băcani, Tutova, Pochidia, Pungești).

Pungești se numără, alături de Găgești și Băcești, printre localitățile în care compania Chevron intenţionează să exploreze zăcămintele de gaze de șist în perioada următoare și este prima ce adoptă o astfel de hotărâre.

În decursul anului 2012, Asociaţia Vira a desfășurat mai multe campanii de informare și a organizat două dezbateri publice pe tema exploatării gazelor de șist în satele componente ale comunei Pungești (Armășoaia, Pungești și Siliștea).

 

Foto: Asociația Vira


2 comentarii

  1. “Uniunea Sovietică Ailaltă”
    Aşa era numită în glumă USA înainte de ’89.
    Habar n-aveau cât adevăr era în acele cuvinte.
    USA o ţară care în numele “democraţiei” jefuieşte o parte insemnată din planetă.
    Ce este democraţia americană (şi vest-europeană) au aflat românii cu ocazia referendumului.

  2. Pingback: Fracking România: de la Bârlad la Băile Felix, via Bruxelles | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger