FOTO 18 animale-hibrid greu de crezut că există

0

Legendele şi programele de editare foto sunt pline de imagini ale unor creaturi hibride, combinaţii între două specii diferite de animale, dar realitatea este că astfel de animale-hibrid chiar există, fără a fi “produse” de un scriitor sau un editor foto. Imaginile de mai jos nu sunt trucate, ne promit cei care au realizat selecţia. Lista de sugestii pentru o mai bună traducere a numelor acestor animale vă este deschisă.

Leugru (Liger) = mascul leu + femelă tigru

Deşi au existat zvonuri despre existenţa unor “Ligers” sălbatici, se pare că aceştia trăiesc numai în captivitate, unde sunt special concepuţi aşa. Cresc foarte mari – sunt cele mai mari feline din lume (după cum o arată şi imaginea). (sursa)

Tigleu (Tigon) = mascul tigru + femelă leu

(Sursa)

Zebruș (Zonkey) = zebră + măgăruş

O variaţie de zebroid (sursa)

Jagleu (Jaglion) = mascul jaguar + femelă leu

O combinaţie rară: fotografiile îi arată pe Jahzara şi Tsunami, născuţi în Ontario (Canada), la sanctuarul Bear Creek Wildlife. (sursa)

Caproiță (Geep) = capră + oaie

Un animal extrem de rar, progenitură între capră şi oaie (de regulă, astfel de progenituri sunt moarte la naştere). (sursa)

Urs brolar (Grolar Bear) = urs polar + urs brun

Numiţi şi “urşi pizzly”, trăiesc mai cu seamă în grădini zoologice, dar se pare că li s-a confirmat prezenţa şi în sălbăticie. (sursa)

Lupoiot (Coywolf) = coiot + lup

Combinaţie între coiot şi lup, care a apărut în urmă cu sute de mii de ani. Se poate reproduce. Animalul rezultat are o dimensiune între cea a lupului şi cea a coiotului şi trăsături de comportament moştenite de la ambele specii. (sursa)

Zebroid = zebra + orice cabalin

Zebroidul a fost menţionat prima oară de către Darwin însuşi. Animalul este greu de îmblânzit şi mult mai agresiv decât calul. (sursa)

Pisica de savană (Savannah Cat) = pisică domestică + serval

Creaturi frumoase, asemănătoare câinilor la comportament, le place joaca de orice fel, dau din coadă şi nu le este frică de apă. Sunt foarte scumpe. (sursa)

Balfin (Wholphin) = mascul de falsă balenă ucigașă şi femelă delfin cu bot gros

Falsele balene ucigaşe provin din aceeaşi familie precum delfinii, dar sunt foarte rare. În captivitate există un singur exemplar. (sursa)

Bivacă (Beefalo) = bivol + vacă

Numite şi “cattalo”, există de prin anii 1800, sunt mai blânde decât vitele şi au un impact ecologic mai scăzut când pasc. Din cauza amestecului oamenilor în reproducerea speciilor, însă, se estimează că mai există numai patru cirezi de bivoli sălbatici care nu sunt contaminaţi cu gene de vacă. (sursa)

Calasin (Hinny) = femelă măgar şi mascul cal

Puţin mai mic decât măgăruşul şi categoric mai puţin comun (sursa).

Narluga = delfin beluga (alb) + narval

Foarte rar, văzut în ultimii ani prin apele nordice ale Oceanului Atlantic.

Cama = cămilă + lamă

Animalul a fost obţinut prima dată în Dubai, într-un centru de reproducere pentru cămile, în 1998, prin inseminare artificială. Doar cinci exemplare au fost create. (sursa)

Dzo = vacă + iac sălbatic

Mai mari şi mai puternici decât vaca şi iakul, sunt preţuiţi în Tibet şi Mongolia pentru carnea lor, dar şi pentru cantitatea de lapte produsă. (sursa)

Leupard (Leopon) = mascul leopard şi femelă leu

Animale născute exclusiv în captivitate (sursa)

Rățească (Mulard) = raţa mare (mallard) + raţă leşească

Crescut pentru carnea sa, mulardul nu este capabil să se reproducă pe cale naturală. (sursa)

Żubroń = vacă + bivol european

Mai puternic şi mai rezistent la boli, acest animal a fost luat în considerare ca înlocuitor pentru vite. Doar o cireadă mică mai există, în prezent, în parcul naţional Bialowieski din Polonia. (sursa)

Surse, foto şi mai multe detalii: Bored Panda, Oh My Imaginary Friend


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger