Frumuseţea naturală a multor locuri de pe planetă ne lasă fără cuvinte, de cele mai multe ori. Deşi este dificil de alcătuit topuri, totuşi, site-ul Minds a adunat 10 imagini care reprezintă, în opinia editorilor site-ului, acele 10 locuri de pe planetă a căror vedere îţi taie respiraţia.
1. Câmpurile de lalele din Olanda
Dacă există cu adevărat „somewhere over the rainbow”, atunci probabil aşa ar arăta: aceste câmpuri cu milioane de lalele se află în apropierea oraşului Anna Paulowna, din nordul Olandei şi atrag an de an sute de mii de vizitatori, în sezonul înfloririi.
2. Salar de Uyuni, Bolivia
Ar putea fi considerată cea mai mare oglindă a lumii. Se întinde pe 11.000 de kilometri pătraţi în centrul Boliviei şi este, de fapt, cea mai mare podea de sare din lume. După ce plouă şi apa se linişteşte, solul reflectă perfect cerul de deasupra, creând o lume de vis şi oferind vizitatorilor iluzia că merg pe apă.
3. Parcul Hitachi Seaside, Japonia
Parcul de flori se întinde pe 3,5 hectare şi atrage vizitatorii în special pentru varietatea plantelor deosebite care se află aici – peste 170 de specii diferite. Adăugaţi panorama aproprierii de Oceanul Pacific şi motivul de vizită este complet.
4. Peşterile de gheaţă Mendenhall, Juneau, Alaska
În tărâmurile îngheţate din Alaska natura a săpat peşteri de o frumuseţe impresionantă: o lume încremenită în gheaţă se dezvăluie ochilor, în adâncurile unui gheţar, ca să nu mai spunem şi că locul este perfect pentru cei pasionaţi de căţărări pe gheaţă.
5. Pădurea de bambus Arashiyama, Japonia
În căutarea unor clipe zen? Aici e locul perfect. Pădurea Arashiyama, situată în vecinătatea oraşului Kyoto, nu adăposteşte altceva decât sunete calde scoase de bambusul unduitor. Bambusul este considerat o materie primă mai rezistentă decât metalul – printre calităţile sale se numără şi capacitatea de a rezista cutremurelor, inclusiv celor cu magnitudinea 9.0.
6. Mina Naica, Mexic
Mina adăposteşte unul dintre cele mai mari depozite de cristale de ghips din lume (de aici i se trage şi denumirea „peştera cristalelor”). Unele dintre acestea cântăresc până la 55 de tone. Presiunea ridicată şi temperatura extremă din interiorul minei face dificilă explorarea de către oameni – practic, nu se poate intra fără costume speciale.
7. Munţii Tianzi, China
Vi se pare familiar peisajul? Da, sunt munţii pe care echipa de efecte speciale a filmului Avatar i-a vizitat înainte de a crea peisajele spectaculoase din film (munţii Hallelujah). Priveliştea este spectaculoasă atât de la distanţă, cât şi de deasupra acestor munţi.
8. Peştera Hang Son Doong, Vietnam
Deţine titlul de cea mai mare peşteră din lume. Se întinde pe mai bine de 10 kilometri, adăposteşte o junglă şi un râu şi ar putea adăposti un zgârie-nori de 40 de etaje. De anul acesta, este deschisă publicului, spre vizitare.
9. Lacul Retba, Senegal
Da, vedeţi bine, este un lac roz. Este situat în nord-vestul Africii şi îşi ia culoarea de la o specie de alge care produc un pigmet roşiatic; acesta, în contact cu lumina soarelui, produce mai multă energie pentru plante, dar şi colorează apa în roz.
10. Formele Zhangye Danxia, China
Un bazin străvechi, uscat, timp de milioane de ani, a dat naştere unor sedimente roşii, care colorează toată regiunea. Mişcările terestre au ridicat bazinul pe ici-colo, astfel că s-au creat canioanele unice pe care le puteţi vedea în imagine.
Sursa şi foto: Minds
Puteţi citi şi:
FOTO Top 15 al celor mai înfiorătoare locuri din lume
FOTO Copii din toată lumea, îmbrăcaţi pentru meseriile la care visează