FOTO 10 cadouri pe care poţi să le faci singur, în mai puţin de o oră

0

Decembrie, luna cadourilor, goana după cadouri, ce cadouri luăm. Dar ce-ar fi să facem cadouri, în loc să le tot cumpărăm? Cele zece propuneri de mai jos dovedesc că putem face lucruri frumoase din resurse simple, pe care le avem la îndemână. Poate vă inspiră!

 

 

1. Brăţara din furculiţă


Orice furculiţă veche poate primi un scop nou: aveţi nevoie de 4 minute şi 47 de secunde (spun făuritorii brăţării din imagine) pentru a crea un accesoriu inedit. Iată cum puteţi duce transformarea la bun sfârşit: Stars for Streetlights step-by-step.

 

2. Potpuriu cu flori comestibile


Dacă mai aveţi prin ghivece flori care pot fi consumate, aveţi aici şapte reţete care să vă arate cum să le conservaţi şi să le transformaţi într-un cadou: 7 Simple Recipes For Preserving Edible Flowers.

 

3. Săruri de baie


Deveniţi chimist amator şi creaţi săruri de baie după imaginaţie, în propria bucătărie (acestea, chiar dacă se fac repede, au nevoie de o noapte pentru a se usca). Sfaturile, aici.

 

4. Dulciuri din fructe


Portocalele sunt perfecte pentru a înveseli o masă sau o piesă de mobilier, mai ales dacă sunt feliate şi transformate în… bomboane dulci-acrişoare. Cum se obţin, vedeţi în reţetele de aici.

 

5. Scrub pentru corp


În comerţ, costă destul demult, dar sunt foarte uşor de făcut. Conţinutul poate fi ambalat într-un recipient reciclat, cu etichetă personalizată şi poate fi mai dulce sau mai sărat, mai aromat sau mai puţin aromat. 8 Homemade Salt and Sugar Body Scrubs vă arată cum să le obţineţi.

 

6. Granola (mic dejun cu nuci, seminţe, fructe uscate, cereale)


Decât să cumpăraţi semipreparate, mai bine încercaţi să faceţi asta acasă: reţeta este simplă, iar rezultatul arată foarte bine, mai ales împachetat în ambalaje reutilizate şi personalizate.

 

7. Apărătoare de mâini (pentru cupa de ceai sau cafea)


Aveţi nevoie de ustensile pentru tricotat şi o alegere de culoare care ştiţi că ar bucura destinatarul cadoului. O astfel de apărătoare se împleteşte foarte repede. Puteţi folosi material de la tricotaje mai vechi, pe care nu le mai purtaţi. Sfaturi, la New Green Mama.

 

8. Carnet de notiţe cu copertă de vinil


Hârtie veche plus discuri vechi rezultă un carnet nou de notiţe, un cadou special pentru iubitorii vinilului. Tutorial: Stars for Streetlights.

 

9. Sos iute de casă


Un gust îndrăzneţ pentru masa de Crăciun? Homemade Tabasco-ish Sauce sau Red Chili Oil sunt două exemple de sosuri uşor de făcut de oricine, acasă şi care pot fi un cadou inedit.

 

10. Colier din sfoară


Sfoară, panglică şi puţină îndemânare. Colierul poate fi gata fără prea mare efort. Love Meagan vă arată cum se face.

 

Sursa şi foto: TreeHugger

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger