Fotbaliştii sunt mai sexy decît tenismenii

0

Teoria selecţiei sexuale spune că femeile sunt mai mofturoase în alegerea partenerului decît bărbaţii pentru că sunt mai implicate în procesul de reproducere. Sportul e o activitate care le oferă informaţii importante despre calităţile cele mai dezirabile la un potenţial partener reproducător.

 

Cînd fac sport, bărbaţii îşi etalează puterea fizică şi agilitatea. Majoritatea sporturilor presupun asemenea calităţi, totuşi, unii atleţi sunt mai apreciaţi de femei decît alţii. Fotbaliştii sunt superstaruri şi pentru fanii bărbaţi şi pentru admiratoare. Tenismenii sunt consideraţi sexy, dar nu se bucurăd e acelaşi succes.

Un studiu, publicat în revista Evolutionary psychology, a încercat să lămurească acest mister. 228 de femei au fost testate pentru a se stabili două lucruri: e adevărat că fotbaliştii sunt mai sexy decît tenismenii? A doua întrebare la care s-a căutat răspuns a fost: de ce?

Rezultatul a confirmat aşteptările. Într-adevpr, oricît de rafinat ar părea tenisul, sport aristocratic, în comparaţie cu fotbalul, mai plebeu, fotbaliştii au obţinut un punctaj net superior jucătorilor de tenis.
Explicaţia stă în natura sportului. Tenisul e individualist şi pune în valoare calităţi specifice individualismului. Sporturile de echipă, în schimb, arată capacitatea de colaborare, acceptarea rolului (deci şi calităţi de părinte), dar şi capacitatea de dominare a mediului şi a celorlalţi colegi şi competitori. Un fotbalist poate să joace şi în achipă şi solitar, tenismenii, în afară de partidele la dublu, luptă pe cont propriu şi pentru ei înşişi.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger