Fostul preşedinte al Uruguayului s-a oferit să găzduiască 100 de copii sirieni orfani

0

Peste două milioane de sirieni au devenit refugiaţi de când a început conflictul armat în Siria, în 2011. Cei mai mulţi s-au îndreptat spre Turcia, Iordania şi Liban, dar mulţi aleg să vină în Europa, ţintind, cu precădere, Germania. Jose Mujica, cel mai sărac fost preşedinte de stat din lume, a anunţat, în acest context, că îşi deschide casa lui din Uruguay pentru o sută de copii sirieni lăsaţi orfani de război.

Mujica a fost, deja, implicat în oferirea de ajutor refugiaţilor sirieni – anul trecut, în octombrie, iar acum are în continuare un rol major în această problemă, deşi mandatul lui s-a încheiat în luna martie a acestui an. Copiii ar putea ajunge la adăpost în casa fostului preşedinte în această lună, venind din tabere de refugiaţi din Orientul Mijlociu. Fiecare copil va călători însoţit de cel puţin un adult, dată fiind politica Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al ONU de a nu reloca orfani fără măcar un membru al familiei.

Guvernul uruguayan va fi responsabil de cheltuielile de întreţinere ale acestor copii, astfel că numărul final de copii care va ajunge la casa lui Mujica este încă în discuţie. Mujica este renumit în întreaga lume pentru alegerile sale modeste, ca stil de viaţă (a condus doar un “beetle” VW, a purtat sandale, a trăit la fermă şi şi-a donat 90% din salariul lunar cauzelor caritabile), dar şi pentru eforturile sale de menţinere a păcii.

Surse, foto şi mai multe detalii: Yahoo News, True Activist


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger