Formula matematică prin care obţinem felia perfectă de pâine prăjită

1

Omenii de ştiinţă dezvăluie formula matematică prin care obţinem felia perfectă de pâine prăjită. 216 secunde este timpul optim pentru prăjirea unei felii de pâine, spun aceştia, grosimea ideală este de 14 mm, iar cantitatea perfectă de unt este de 0,44 g pe 2,54 cm.

Timpul de 216 secunde îi conferă feliei de pâine culoarea “auriu-brună” şi “echilibrul perfect între partea crocantă externă şi interiorul moale”. Exteriorul este de 12 ori mai crocant decât partea din mijloc. Toaster-ul a fost setat la o temperatură de 154 de grade Celsius. Dr. Dom Lane, cercetătorul în domeniul alimentaţiei, a petrecut o săptămână testând 2.000 de felii de pâine pentru a o găsi pe cea mai bună. El a mai descoperit că cea mai bună felie de pâine este una deschisă la culoare, cu seminţe, proaspăt scoasă de la frigider, de la o temperatură de 3 grade Celsius.

Felia trebuie prăjită pe ambele părţi în acelaşi timp şi unsă cu unt imediat ce e gata. Cantitatea de unt este crucială. “Dacă punem prea mult unt, pâinea îşi va pierde rigiditatea, dacă punem prea puţin, umiditatea pierdută în timpul prăjirii nu va fi recuperată”, spune cercetătorul. Felia prăjită trebuie tăiată o singură dată, diagonal şi servită pe o farfurie încălzită la 45 de grade Celsius.

Foto: Flickr / Brighton Guy

Sursa: Daily MailUn comentariu

  1. Pingback: Salată de fasole verde cu maioneză | Gătește inteligent

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger