Formula matematică pentru senvișul perfect cu pâine prăjită

1

Ei bine, da, senvișul ăsta cu pâine prăjită și brânză e o treabă așa de serioasă, că până și Royal Society of Chemistry s-a pus pe treabă și, împreună cu British Cheese Board, au dat publicității formula matematică pentru senvișul perfect, pe care o puteți contempla în imaginea de mai jos.

1-formulaforth

Dacă nu vă pasionează într-atât matematica, încât să descifrați rețeta, iată o versiune în termeni mai mundani, prezenată de Ruth Neale, expert chimist: ”Ca urmare a testelor pe care le-am derulat în bucătăria Centrului pentru Chimie, am constatat că senvișul perfect se poate obține prin topirea a 50 de grame de brânză dură, cum ar fi cedar, pe o felie de mâine albă, cu grosime de 10 milimetri, pusă pe grill. Brânza de pe pâine ar trebui să se afle la o distanță de 18 centimetri față de sursa de căldură – care, în cazuș nostru, a fost setată la o temperatură de 115 grade Celsius. E nevoie de patru minute pentru a se obține consistența și gustul perfecte,” spune specialistul.

Deși pare floare la ureche, în spatele acestui calcul simplu au stat experimente, în urma cărora s-au aflat toți parametrii necesari. Pe lângă timpul de prăjire, dimensiunea feliei de pâine, temperatura și distanța față de sursa de căldură, experții au mai stabilit că cea mai bună brânză pentru senviș este cea feliată, nu rasă și nici în cubulețe, și că aceasta trebuie să fie dură, bine fermentată. Vă urăm calcule plăcute sau poftă bună!

Sursa: PhysOrg


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger