Food sharing pentru bătrânii și săracii din cartier

0

Un start-up din domeniul economiei sociale, compania FutureGov, a lansat în Marea Britanie proiectul Casserole Club, o rețea de food sharing menită să stabilească legături între oameni care obișnuiesc să gătească și persoane din același cartier care nu pot sau nu își permit să facă asta singure, cum ar fi cele în vârstă sau sărace.

 

Flickr/Robert Huffstutter

 

Food sharing-ul este o bună modalitate ca oamenii să-și întâlnească vecinii și să lege noi prietenii, scrie Fastcoexist.com. Aceasta este, de altfel, și ideea din spatele proiectului Casserole Club, prin care persoanele vulnerabile dintr-un cartier sau dintr-o comunitate se pot reconecta cu oamenii cu care-și împart traiul și primesc pe deasupra și mâncare gătită.

Bucătarii comunitari se înscriu pe site-ul programului, trec printr-un mic proces prin care li se verifică background-ul și găsesc persoane din vecinătatea lor care au nevoie să li se gătească. Apoi își sună vecinii, discută cu ei ce le-ar plăcea sau nu le-ar plăcea să mănânce și stabilesc o oră la care să le livreze mâncarea. Casserole Club a fost lansat anul trecut ca proiect pilot în sudul Londrei și s-a extins de-atunci în două comunități din capitala Angliei.

De la începutul programului, bucătarii de cartier au servit peste 300 de mese, iar FutureGov caută acum să se extindă și în alte orașe. Până acum, peste 2.000 de persoane dispuse să gătească s-au înscris din toată țara în Casserole Club. “Observăm că oamenilor care gătesc le place [proiectul]pentru că au șansa să-și cunoască mai bine comunitatea”, spune Ben Mathews, de la FutureGov. “Observăm totodată că oamenii care primesc nu sunt pasivi. Ei ajung să închege relații puternici și să-și împărtășească experiențele de viață”.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger