Food Fight Club

0

Aseară, în parcul Cișmigiu, a avut loc meciul de box “Food Fight Club” între porumbul modificat genetic Monsanto zis “Tumoarea de pe Mississippi” și porumbul tradiţional românesc “Mămăliga din Carpaţi”, antrenați de compania Monsanto, respectiv de țăranul român pentru porumbul tradiţional românesc. Arbitru: Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

Lupta secolului pentru agricultură şi industrie alimentară se dă între organismele modificate genetic promovate de companiile agro-chimice şi porumbul tradiţional.

Ingineria genetică este o nouă tehnologie, radicală şi violentă, care implică manipularea genelor de la o specie la alta fără ca acestea să fie înrudite. Un organism modificat genetic este o plantă de cultură sau un animal aparent normale, căruia i-au fost transferate gene de la o altă specie: plantă, animal, bacteria, virusuri şi chiar gene umane.

 

 

91% din seminţele modificate genetic din lume sunt create şi deţinute de compania americană Monsanto. Scopul acestei corporaţii este de a conduce un experiment gigantic cu agricultura şi industria alimentară mondială.

Pentru acestea, Monsanto promovează agresiv organismele modificate genetic: influenţează guverne, miniştri, comisii de siguranţă alimentară, finanţează programe de cercetare şi conduce campanii de publicitate.  În România, 2 foşti angajaţi ai Monsanto, Valeriu Tabără şi Stelian Fuia, au devenit miniştri ai Agriculturii şi au promovat organismele modificate genetic, în favoarea corporaţiilor.

Deşi legislaţia naţională şi directivele europene obligă la etichetarea produselor modificate genetic sau care conţin OMG-uri, acest lucru nu se întâmplă. In acest moment, în România nu poţi face diferenţa între un produs convenţional şi un produs care conţine organisme modificate genetic. Autorităţile nu fac controale şi nu realizează teste. Cu toate acestea, peste 70% dintre români nu doresc să consume produse modificate genetic şi consideră că autorităţile trebuie să interzică OMG-urile.

 

Organismele modificate genetic nu sunt sigure nici pentru sănătatea umană, nici pentru mediul înconjurător.

Cel mai recent studiu lansat, despre consumul de produse cu conţinut de organisme modificate genetic  şi tratate cu ierbicid Round Up, a dezvăluit afecţiuni grave la animalele testate: tumori – dintre care 93% mamare, afecţiuni la ficat şi rinichi, tulburări hormonale şi chiar mortalitate.

Cât despre mediu, organismele modificate genetic, odată eliberate în mediu, fie că sunt culturi de testare, fie comerciale,  nu pot fi controlate pentru că acestea interacţionează în mod liber cu întregul ecosistem. Culturile convenţionale sau ecologice din jur pot fi impurificate prin polenizare, datorită vântului sau insectelor. De asemenea, întreaga biodiversitate are de suferit de pe urma culturilor modificate genetic rezistente la insecte si ierbicide.

Sursa: ReGeneration


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger