Fondatorul Paypal face friptura viitorului: Din carne scoasă la imprimantă

1

Peter Thiel, miliardarul care a fondat Paypal, își extinde investițiile, urmând să deschidă în curând Modern Meadow: laboratorul care va încerca să dezvolte tehnica de bioprintare 3D a cărnii comestibile.

Pentru început, Thiel a investit peste 250.000 de dolari în cercetare, lansând un concurs pentru tehnologii viabile de printare a cărnii artificiale. Astfel, spune el, nevoia oamenilor pentru acest aliment ar putea cruța viețile a nenumărate animale. ”Dacă ne uităm la intensitatea exploatării ingredientelor care intră într-un hamburger, vedem că avem de-a face cu un dezastru ecologic,” spune investitorul. Compania americană susține că, prin printarea unor straturi succesive de celule de diferite tipuri, s-ar putea recrea perfect structura din carnea naturală. Primul pas, va fi printarea unei bucăți de carne in vitro de doi centimetri, cu grosime mai mică de un milimetru.

Pe lângă componenta tehnologică, Theil e conștient de rezistența consumatorilor în fața acestei inovații, însă speră ca măcar comunitățile de vegetarieni să-i susțină inițiativa împotriva cruzimii animalelor. ”Odată cu reducerea prețului, carnea poate ajunge la populațiile cu restricții religioase privind consumul de carne (la hinduși sau la cei cu dietă halal ori kosher), dar și la populațiile care nu au acces la această resursă,” mai spune omul de afaceri.

Deși nu se cunosc detalii despre funcționarea acestei tehnologii, ea a fost inițial folosită pentru crearea unor țesuturi folosite în scop medical.

 

Sursa: Wired.com


Un comentariu

  1. Pingback: Piele tăbăcită în laborator pentru haine purtate pe stradă | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger