Fondatorii Americii erau canibali

0

Au existat tot timpul povești despre primii coloniști americani și metodele lor de supraviețuire. Se spunea că mîncau cîini, pisici, șobolani, șoareci, șerpi și își mîncau uneori și încălțămintea; au existat și mărturii scrise că unii dintre ei și-au mîncat morții și chiar și pe tovarășii lor vii dar istoricii au fost sceptici pînă de curînd.

 

 

The Smithsonian Institution’s National Museum of Natural History și arheologii din Jamestown au descoperit oasele unei fete de 14 ani care arată clar că a fost canibalizată.

Fata ar fi murit în iarna 1609-1610, cea mai dură iarnă din ultimii 800 de ani din acele locuri. În Jamestown se instalaseră în acel an 6000 de coloniști cu resurse puține și sute dintre ei au murit.

O mărturie scrisă povestește de cazul unui bărbat care și-a omorît, și-a sărat și și-a mîncat soția. Povestea a fost consemnată și de căpitanul John Smith, liderul coloniei.

Pînă recent nu au existat însă dovezi arheologice să susțină povestea. În vara lui 2012 au fost găsite, în afara cimitirului, îngropate sub gunoi, rămășițele unei fete de 14 ani. După diverse analize, inclusiv ale poliției, s-a stabilit că fata, provenind dintr-o familie bună, care o hrănea bine, după cum arată cantitatea de proteine găsită în oase, a fost omorîtă și mîncată.

Descoperirea tulbură mitologia din jurul primilor coloniști, din jurul lui John Smith și Pocahontas dar aduce un plus de realism antropologic, chiar și sinistru, poveștii primilor europeni ajunși în partea nordică a continentului american.

Arheologii au reconstituit după schelet imaginea lui Jane (vezi foto mai sus).


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger