Folosiți-vă smartphone-ul pentru a deveni oameni de știință ai biodiversității

0

Știm cu toții că oamenii petrec mai mult timp cu ochii cufundați în ecranele smartpohne-urilor decât explorând realitatea la fel de palpapibilă precum un ecran touchscreen din jurul lor. O nouă aplicație de iPhone le permite însă utilizatorilor să intre în contact cu lumea reală din fața lor și să contribuie la trasarea hărții globale a biodiversității.

Botezată „Proiectul Noah” (Networked Organisms and Habitats), aplicația îi îndeamnă pe useri să fotografieze plante și animale, îi ajută să le identifice și le spune ce alte exemplare de floră și faună sălbatică ar putea fi în regiunea respectivă, informează Grist.org. Fotografiile pot fi uploadate și vor apărea pe o hartă globală ce include observațiile altor utilizatori.

Până acum, cei mai activi utilizatori sunt o fetiță de nouă ani din Noua Zeelandă, școlită acasă, și un profesor din Spania care a contribuit deja cu 1.200 de imagini. Dacă unele peisaje sunt exotice, altele includ veverițe, vaci sau panseluțe, scopul proiectului fiind să reunească toate vietățile din jurul nostru, oricât de banale ar fi, pentru a combate deficitul naturii.

Citiți și:

Votaţi teiul României la concursul Arborele European al Anului

Pierderea biodiversității poate spori numărul de boli la oameni

VIDEO. Google Street View oferă tururi gratuite în marile galerii de artă ale lumii

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger