Folosirea toaletelor în India va fi monitorizată cu ajutorul tehnologiei moderne

0

Premierul indian Narendra Modi a lansat un program naţional menit să încurajeze folosirea toaletelor de către populaţie, ca parte a unui proiect care doreşte să transforme ţara într-una mai curată, mai ales la capitolul igienă. Astfel, de luna viitoare, oficialii indieni se vor folosi de tablete, telefoane inteligente şi iPad-uri pentru a raporta dacă toaletele sunt sau nu folosite în special în zonele rurale ale Indiei. Raportările vor fi încărcate pe un site, în timp real, informează agenţia de presă Reuters.

 

 

Lipsa toaletelor în India costă acest stat peste 50 de miliarde de dolari anual – iar acest “cost” se traduce în decese premature cauzate de boli asociate lipsei de ingienă, susţine un studiu al Băncii Mondiale. Acelaşi studiu, realizat în anul 2012, susţine că acest cost plătit de India este mai mare decât cel plătit de ţări asiatice, spre exemplu. Cifrele arată că aproximativ 626 de milioane de indieni îşi fac nevoile în aer liber, comparativ cu 14 milioane de chinezi.

Din luna mai a anului trecut, de când a devenit premier, Modi s-a plâns în repetate rânduri de starea sănătăţii publice din ţara sa şi de lipsa de igienă a locuitorilor şi a promis soluţii concrete în următorii cinci ani. Guvernul a dublat investiţiile în programe de construire a toaletelor şi a solicitat celor mai mari companii din ţară să doneze bani pentru acelaşi scop. “Până acum, se monitoriza numai construirea efectivă a toaletelor. De acum încolo, vom monitoriza şi folosirea lor”, arată un comunicat al guvernului indian de săptămâna trecută.

În luna octombrie a anului trecut, premierul Modi a enervat oficialii guvernamentali pentru că i-a adus la muncă, într-o zi de sărbătoare naţională, punându-i să cureţe… toalete. Acum îi va pune să monitorizeze folosirea toaletelor cu ajutorul tehnologiei moderne, care va permite postarea în timp real a informaţiilor pe un site special dedicat programului de curăţenie naţională.

 

Sursa: Reuters

Foto: FoxNews

 

Puteţi citi şi:

Invenţia unui student transformă excrementele în biogaz

Toaletele şi căzile de baie pot fi reciclate în ciment

Harta unde puteţi găsi şi adăuga toatele din toată lumea


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger