Florin Georgescu traversează jumătate de țară pe bicicletă pentru integrarea persoanelor cu dizabilități

1

Florin Georgescu, prietenul nostru nevăzător care ne uimește cu aventurile sale pe bicicletă, pregătește o nouă călătorie pe două roți. Vara trecută a reușit să ajungă la Londra, la Jocurile Olimpice, pe bicicletă tandem, iar vara asta va traversa jumătate de țară pentru a promova integrarea persoanelor cu dizabilități pe aceeași bicicletă tandem, împreună cu prietenul său, Alexandru.

 

 

La propunerea Asociației Assoc din Baia Mare, Florin și Alexandru vor porni pe bicicletă din Baia Mare pe 1 iulie și vor traversa 28 de județe ale țării. În același timp, din Mediaș, vor porni pe tandem Butu Arnold Csaba și fiica lui, Andrea Szabina, care vor traversa cealaltă jumătate de țară. Butu Arnold Csaba este, de asemenea, un biciclist nevăzător, care a participat la Jocurile Paralimpice de la Beijing, iar în prezent, a început calificările pentru Jocurile Paralimpice din Brazilia.

Sloganul campaniei este “Dărâmăm ziduri pentru a construi punți”, iar scopul este de a promova normalitatea ca atitudine față de dizabilitate. Fiecare echipă de bicicliști va fi însoțită de câte o mașină publicitară, în care se vor afla membri ai asociației Assoc, care vor lua legătura cu autoritățile din fiecare oraș pentru a le aduce la cunoștință proiectul lor de integrare a persoanelor cu dizabilități. În același timp, bicicliștii vor dărâmn un zid compus din cutii de carton însemnate cu litere care formează cuvântul “dizabilitate”, vor discuta cu oamenii, vor organiza evenimente ad-hoc și vor avea câte două biciclete tandem în plus pe care le vor pune la dispoziția oamenilor care vor să încerce pedalatul în pereche.

La începutul lunii august, cele două echipe se vor întâlni în București, unde va fi linia de finish, după cei 1.500 de kilometri parcurși prin țară de fiecare echipă. Puteți susține Caravana Casper și afla ultimele noutăți de pe pagina de Facebook a campaniei.


Un comentariu

  1. Pingback: Daramam ziduri pentru a construi punti – Semper Excelsius

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger