Florin Georgescu a atins recordul național de viteză pentru nevăzători UPDATE

4

Florin Georgescu a stabilit recordul de viteză pentru nevăzători de 137 km/h, astăzi, 15 decembrie, la Craiova. Aceasta este media, Florin atingând, însă, și viteze de 180 km/h. El e mulțumit de cursă, s-a simțit bine la volan și așteaptă să-i fie bătut recordul. Nu uitați să-l contactați pe Florin pe [email protected] dacă vreți să-i susțineți proiectele de promovare a bicicletei tandem.

de Roxana Bucată

Deși e biciclist înrăit, Florin a lăsat bicicleta tandem deoparte deocamdată și s-a antrenat pentru recordul național de viteză pentru nevăzători. Florin Georgescu și-a propus, astfel, să depășească o nouă barieră în viața sa și să ia titlul de cel mai tare șofer nevăzător al țării. Alături de prietenul și copilotul său, Alex, Florin a stabilit recordul azi, 15 decembrie, pe pista aeroportului din Craiova.

Florin ne-a povestit, cu ceva vreme în urmă, de aventurile sale pe bicicletă, iar acum ne uimește cu o nouă ispravă. Va încerca, la volanul unui BMW, să stabilească recordul național de viteză pentru nevăzători, care, în țara noastră, nu există deocamdată. El își propune să atingă o viteză de 180 km/h și se gândește să se înscrie și în cursa pentru recordul mondial de 320 km/h, anul viitor.

Deși bicicleta și mașina fac parte din lumi diferite, Florin se folosește de mașină pentru a câștiga notorietate suficientă încât să popularizeze bicicleta tandem. “Dacă nu vreți să dați peste mine în trafic, dați-mi biciclete”, glumește Florin.

Obiectivul său este să reușească să pună în practică două proiecte ale Asociației Tandem, al cărui președinte este. Proiectele constau în înființarea unui centru de închiriere de biciclete tandem pentru persoanele cu deficiențe de vedere și utilarea liceelor din țară cu câte 5-6 biciclete tandem, precum și încheierea de parteneriate între licee și liceele sportive din aceleași orașe pentru a crește numărul de concurenți români la competițiile de calificare la Jocurile Paralimpice.

“La ora asta avem o singură echipă în România de biciclete tandem, formată din Arnold Butu din Odorheiul Secuiesc și copilotul său, dar au ratat calificarea pentru JO de la Londra din 2012. Peste 2-3 ani ar fi bine să avem mai multe echipe, astfel s-ar justifica și utilitatea unui centru paralimpic în România”, spune Florin care apelează la ajutorul sportivilor interesați să dea o mână de ajutor.

Încercarea lui este cu atât mai lăudabilă cu cât a reușit să se antreneze de cel mult cinci ori în tot anul. Și de fiecare dată antrenamentul s-a desfășurat pe porțiuni neterminate de autostradă, unde nisipul și pietrișul fac mașina să se comporte la viteze mari ca și pe gheață.

Evenimentul de joi este posibil cu ajutorul directorului aeroportului din Craiova, BMW și Federației Române de Automobilism Sportiv. Va fi un start lansat, iar cursa se va desfășura pe o distanță de 1 kilometru, pentru ca recordul să fie omologat.

Deși îi place senzația de putere de la volan, șofatul nu este “sportul” lui preferat. Florin preferă tot bicicleta, iar anul viitor își propune să încerce caiac-canoe. Cine este interesat să susțină proiectele Asociației Tandem și vrea să se implice în promovarea sporturilor pentru persoanele cu deficiențe, îl poate contacta pe Florin, pe mail-ul său – [email protected]


Advertisment ad adsense adlogger