VIDEO Florin, biciclistul nevăzător, și prietenul său Alex au ajuns la Londra

2

Peste 2.000 de kilometri pe bicicletă, până la Jocurile Olimpice de la Londra; asta şi-a propus Florin Georgescu pentru vara asta şi a şi pornit la drum. Florin şi prietenul său Alex au luat drumul Londrei pe bicicletă tandem, într-o nouă aventură prin care Florin își impinge limitele mai departe. Deşi este nevăzător, a străbătut ţara pe bicicletă, şi-a dat doctoratul la Facultatea de Psihologie şi a atins recordul naţional de viteză pentru orbi. Acum ne uimeşte cu o nouă provocare. Vechi prieten al TOTB, Florin ne va ţine la curent pe parcursul expediţiei cu impresiile sale de pe drum.

 

 

UPDATE 13: Florin și Alex au ajuns, ieri, la Londra, unde au fost întâmpinați, la Casa Olimpică a României, de către președintele Comitetului Olimpic Român.

 

UPDATE 12: Florin și Alex au intrat în ultima etapă de drum – Franța-Anglia. Mai multe pe site-ul campaniei.

 

UPDATE 11: După o şedere scurtă în Luxemburg, Florin şi Alex au trecut graniţa spre Belgia şi-au punctat primii 1.500 de kilometri din călătoria spre Londra. Mai multe pe site-ul campaniei.

 

UPDATE 10: Florin a ajuns la un spital din Franța din cauza unor dureri intercostale, dar totul s-a terminat cu bine și băieții au pornit din nou la drum, parcurgând ultimii kilometri din Germania. Ei au fost intervievați de NBC pe drum, una dintre cele mai importante televiziuni din America. Jurnaliștii americani au fost impresionați de provocarea pe care și-a asumat-o Florin. Mai multe detalii pe site-ul campaniei.

 

UPDATE 9: Înainte ca Florin și Alex să ajungă în Luxemburg, să ne amintim ce a fost în Germania. Lucrurile nu au mers ca unse în Germania, ţara care funcţionează în genere ca un ceas. Dovada e că lanţul bicicletei n-a mai vrut să stea locului şi şi-a făcut de cap fix înainte ca bicicliştii noştri să ajungă în oraşul Aalen. Cum s-a rezolvat totul, pe site-ul campaniei.

 

UPDATE 8: Germania i-a impresionat pe băieţi cu peisajele sale incredibile. Ei au mers pe o pistă de biciclete chiar pe cursul Dunării şi amândoi au căzut de acord că această porţiune de drum a fost cea mai frumoasă dintre cele pe care le-au parcurs până acum. Citește despre experiența nemțească pe site-ul campaniei.

 

UPDATE 7: Înainte de-a o porni spre oraşul Ingolstadt, Florin şi Alex şi-au relaxat muşchii încordaţi de febră musculară, într-o plimbare cu barca pe lacul de lângă camping-ul din Regensburg. Citește mai multe despre drumul spre Germania pe site-ul campaniei.

 

UPDATE 6: Duminică seară, Florin și Alex au trecut granița dintre Austria și Germania. Cu ocazia noii limite depășite, Florin a transmis un mesaj prin care ne reamintește bucuria pe care o are pe drumul către împlinirea visului său. Dacă vreo să îl încurajezi pe Florin, o poți face pe aici. Mai multe pe site-ul campaniei.

 

UPDATE 5: Istoviţi după parcurgerea celei mai grele etape din drum, călătorii şi-au început ziua de duminică aşa cum se cuvine: la umbra unui copac din oraşul Linz., unde băieții s-au bucurat de un concert de chitară din partea lui Florin. Mai multe pe site-ul campaniei.

 

UPDATE 4: Sâmbătă, efortul fizic extrem de solicitant pe dealurile şi văile austriece, dar şi peisajele desprinse parcă din tabouri, le-au tăiat băieţilor răsuflarea în nenumărate rânduri, pe drumul dintre oraşele Emmersdorf şi Linz. Citește mai multe pe site-ul campaniei.

 

UPDATE 3: Cei doi bicicliști au plecat din Budapesta și au pedalat spre Gyor, toată ziua de miercuri. Deși i-a incomadat puțin vântul din față, moralul e ridicat și călătoria se desfășoară conform planului. Mai multe pe site-ul campaniei.

 

UPDATE 2: Florin și Alex au petrecut o seară în Budapesta, unde au ajuns după 80 de kilometri pe bicicletă de la Kecskemet. După un drum cu vânt și soare, au fost recompensați cu o masă gătită de o româncă în campingul din Budapesta. Mai multe despre șederea la Budapesta, pe site-ul campaniei.

 

UPDATE 1: În prima zi de călătorie, Florin și Alex au reușit să parcurgă o distanță de 120 de kilometri. Au plecat din orașul unguresc Mako pe biciclete și au ajuns în Kecskemet, unde au înnoptat. Drumul nu a fost lipsit de incidente, băieții făcând 3 pene la bicicletă în decurs de jumătate de oră, dar și-au îndeplinit cu brio obiectivul pentru prima zi. Mai multe detalii și imagini cu cei doi găsiți pe site-ul dedicat campaniei.

Cu o seară înainte de plecare, Florin își ascundea cu succes emoția plecării. Mai bine zis, un lung șir de planuri neîndeplinite  au făcut din el un “optimist moderat” care nu se bucură până nu se vede pe bicicletă. Călătoria la care se gândește de luni de zile e la câteva ore distanță, iar Florin este pregătit să accepte noua provocare. Pentru el, o nouă ocazie să se cunoască. “Pe bicicletă, timpul și distanțele se lungesc, ciclismul este sportul în care înveți să ai răbdare cu tine”, spune Florin care confirmă că sportul este o metodă foarte bună de autocunoaștere, de a te duce dincolo de limite.

Traseul lui Florin și al lui Alex cuprinde orașele Budapesta, Viena, Linz, Ingolstadt, Luxemburg și  Londra, unde vor ajunge în jurul datei de 5 august, când Jocurile Olimpice vor fi în plină desfășurare. Vor pedala câte 100-120 de kilometri pe zi, o performanță pentru care s-au antrenat câteva săptămâni înainte de plecare în și în jurul Bucureștiului.

După ce va convinge oamenii că un handicap nu poate sta în calea împlinirii viselor, Florin își propune promovarea sporturilor în tandem. El vrea să strângă bani și să cumpere 20-25 de biciclete tandem pentru licee din țară, pentru a se pune, astfel, baza unor echipe de paraciclism pentru Jocurile Paralimpice de peste 4 ani. Pe termen lung, Florin se gândește și la o cupă Tandem pentru promovarea sporturilor în tandem, de la caiac la ski.

Sporturile în tandem sunt foarte puțin promovate în România și puțin incurajate. Drept urmare, țara noastră are doar 15 sportivi la Jocurile Paralimpice de la Londra de anul acesta, dintr-un total de 4.200 de sportivi care vor fi prezenți acolo din toată lumea. Iar 15 este un număr record pentru România.

Pe site-ul dedicat campaniei realizate în parteneriat cu Dolce Sport, există o aplicație prin care Florin va răspunde, în măsura în care este posibil, în timp real, oamenilor interesați de călătoria lui pe parcursul celor 2.000 de kilometri până la Londra. El a anticipat una dintre întrebările care îi vor fi puse și a transmis că nu, pe bicicleta tandem nu poți trage chiulul de la pedalat, lăsându-te în baza celuilalt, pentru că e nevoie de aceeași cantitate de efort pentru a înainta, nu e loc de verigă slabă, a glumit Florin.

De asemenea, Florin va transmite, zilnic, impresiile sale de-a lungul expediției. Vă vom ține la curent cu cele mai noi informații.

 

Puteţi citi şi:

Recordul de viteză pentru nevăzători a fost transformat într-un “protest față de nepăsarea statului”

Florin Georgescu a atins recordul național de viteză pentru nevăzători UPDATE

Scrisoarea unui nevăzător care se dezice de reportajul TV în care a apărut


2 comentarii

  1. Am aflat ieri,prin intermediul unui prieten de aceasta cursa .Sper, ca ideea voastra sa se implineasca cat mai curand .Va doresc sa aveti o cursa plina de satisfactii si succese in toate ideile care le aveti .

  2. Pingback: Ce a “văzut” nevăzătorul Florin Georgescu în drumul său pe două roți până la JO 2012 | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger