UPDATE Flash mob în faţa Consiliului Naţional al Audiovizualului

20

După mai multe sesizări ale cetăţenilor, proteste şi presiuni, subiectul Roşia Montană a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei CNA. Astăzi, 12 februarie, CNA a constatat faptul că cele 3 televiziuni au minţit în privinţa referendumului şi le-a aplicat prima formă de sancţionare.

 

 

Astăzi, de la ora 09:45, în faţa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) s-a defăşurat un flash mob în sprijinul susţinerii unei dezbateri corecte pentru Roşia Montană. Participanţii au solicitat CNA “să ia măsuri împotriva televiziunilor care au minţit în privinţa rezultatelor referendumului cianurii, organizat anul trecut în 35 de localităţi din judeţul Alba”.

„Din decembrie 2012, CNA nu a dat curs sesizărilor cetăţenilor care reclamau faptul că mai multe televiziuni au transmis, în datele de 9 şi 10 decembrie, informaţii false despre rezultatul referendumului cianurii. În data de 29 ianuarie 2013, un grup de activişti a desfăşurat o acţiune de protest în faţa CNA (foto sus – n.r.) şi, după aproape 2 ore, a obţinut introducerea subiectului Roşia Montană pe ordinea de zi a şedinţei consiliului. Ulterior, subiectul a fost amânat, din cauza tergiversării şedinţei de către Narcisa Iorga, membru al CNA”, se specifică în motivaţia evenimentului de astăzi.

„Vrem ca acest lucru să nu se mai întâmple! Împreună putem spune ferm CNA-ului să respecte legea şi să îşi facă datoria! Vino la flash mob cu mesajul tău propriu adresat membrilor CNA şi în susţinerea Roşiei Montane! Vrem: sancţionarea corespunzătoare a radiodifuzorilor pentru încălcarea prevederilor Legii audiovizualului şi a conţinutului audiovizual; obligarea celor trei radiodifuzori la recunoaşterea publică a faptei de a fi transmis în mod repetat informaţii eronate referitoare la referendumul din judeţul Alba din data de 9 decembrie 2012; revenirea asupra subiectului în prime-time cu prezentarea datelor corecte şi obiective”.

Imagini de la protestul de azi (sursa foto):

 

 

 

 

 

 

Evenimentul are pagină de Facebook.

 

Sursa: ReGeneration

Credit foto main: struteanu.com


20 de comentarii

 1. Un alt flashmob se desfasura in paralel, la intersectia de la parcul izvor. De aproximativ 6 ori mai numerosi, acesti protestatari cereau schimbarea culorii semaforului din rosu in verde. Dupa ce semaforul le-a indeplinit cerintele, protestatarii s-au dispersat

 2. ok, va felicit ca ati indurat frigul de afara si ati obtinut ce ati vrut. Dar ati salvat astfel Rosia Montana? cred ca nu. O victorie importanta ar fi daca aceasta decizie s-ar aplica in fiecare campanie electorala, ca pana acum toate televiziunile prezentau prima data rezultatele exit poll-urilor. e totusi cam suspect ca de-abia in cazul acestui referendum v-ati sesizat

  • daca chiar ar dori sa salveze Rosia Montana atunci nu vad de ce lupta impotriva dorintei exprimate de oamenii din Rosia de a se porni proiectul minier de acolo, ar cere pornirea proiectului minier ca doar asta au cerut si rosienii la referendum! macar de ar avea bunul simt sa nu mai minta pe toata lumea cu numele asta, acum ca rosienii s-au exprimat prin vot

   • Și ce au zis roșienii prin votul lor? Au contrazis exact afirmațiile RMGC, care clama o susținere locală de peste 90%. Dacă în privința asta compania a mințit, oare câte minciuni a mai lansat pe piață?

     • Chiar diferența pe care o recunoști tu este foarte mare: una este ca sub 10% din localnici să nu fie de acord cu proiectul, cu totul altceva este când 20% se opun – avem un număr dublu de opozanți comparativ cu pretențiile RMGC.

      Dar, mai mult decât atât, procentul dat de tine încearcă să ascundă adevărul reliefat de acest referendum. În Roșia Montană, din 2269 de cetățeni înscriși pe liste au votat cu DA 1184. Împotriva proiectului sunt cei care au spus NU – adică 288 de localnici, dar și cei care au refuzat să participe la acest simulacru – 770 de roșieni.

      Așadar, în loc de mult clamata susținere locală de peste 90%, RMGC nu are decât susținerea a puțin peste 52% dintre roșieni.

     • domnule Papuc, aveti cumva puteri paranormale sau cum de reusiti sa spuneti exact ce au votat oamenii care nu au mers la vot? e absurd, cred ca numai la noi in tara ti se atribuie un vot chiar daca nu ai mers la vot de la cate un propagandist ca dumneata! dar rezultatele oficiale sunt extrem de clare, degeaba va tot agitati, 80% dintre rosieni au votat pentru pornirea proiectului de la Rosia. de ce incercati sa acoperiti adevarul din nou?

 3. @Sorin: ai dreptate, macar sa aleaga alt nume, ca daca ar fi salvat pe cineva din Rosia Montana pana acum, bine ar fi fost! in alta ordine de idei, ce mi-e 70%, ce mi-e 60%, tot in favoarea mineritului s-au exprimat vontantii si astea nu sunt cifre care pot fi schimbate, oricate proteste ar face!

  • Până acum, ei chiar au reușit să salveze Roșia Montană de proiectul distructiv al RMGC. Dacă nu ar fi fost ei, iazul de decantare ar fi fost pe jumătate plin până acum, iar majoritatea vestigiilor istorice din localitate distruse pentru eternitate.

   Pe de altă parte, mai gândește-te și câtor oameni le-au dat de muncă: dacă nu exista opoziție, RMGC nu mai angaja atâția postaci ca să polueze tot internetul cu minciunile lor.

   • somajul in localitate e de 80%, cum au “salvat” Rosia Montana daca s-a amanat crearea de locuri de munca? si cum poti sa salvezi pe cineva impotriva vointei sale? e aberant, nu are nicio logica! dar vad ca voi nu va impacati bine cu logica

    • Amânarea creerii locurilor de muncă se datorează oficialităților locale cumpărate de RMGC. Acestea au interzis începând din 2001 orice activitate economică – cu excepția mineritului – în cea mai mare parte a localității. Chiar dacă hotărârea lor a fost desființată de mai multe ori în instanță, ei au tot scos alte hotărâri cu același conținut.

     • Nu are nicio logica ce spui acolo. in primul rand, nu sunt interzise alte activitati economice, e o aberatie sa spui asta si o vizita oricat de scurta pana la Rosia Montana va dovedi asta. de fapt, chiar seful dumitale si-a deschis pensiune in timp ce urla ca nu se poate. faptele graiesc mai tare decat vorbele. iar “cea mai mare parte a localitatii” este de fapt 25% din localitate, cu putina matematica vei vedea ca 25% este mai mic decat 50%, este chiar jumatate.

     • Dacă ai merge vreodată pe la Roșia Montană ai vedea cât de întinsă este comuna. Iar aceasta conține, pe lângă zone de case, și ogoare, pășuni sau păduri. Iar o afacere se poate deschide numai în zona locuită (intravilan) – adică exact acea zonă din care cei 25% amintiți de tine reprezintă aproape 100%.

      Da, unii roșieni au reușit să deschidă câte o pensiune – legal – dar asta numai în scurtele intervale dintre anularea deciziilor ilegale ale Consiliului Local și refacerea ilegalității sub forma unei noi hotărâri.

      Dacă vrei, interesează-te despre anul și luna când au fost înființate aceste pensiuni și compară datele cu cele ale hotărârilor definitive ale instanțelor.

  • singurul lucru pe care l-au salvat au fost buzunarele lor, prin banii pe care i-au primit sa lupte impotriva oamenilor din Rosia. dar e aberant sa spui ca salvezi pe cineva impotriva vointei sale

     • Serios? Ți-au zis ție asta? Sau este o informație publicată de o sursă credibilă? În acest caz, ar trebui să se găsească și pe Internet, să ne poți da și nouă un link, de exemplu.

      PS: Ceea ce vă dă vouă RMGC să „studiați” înainte de a posta nu reprezintă o sursă publică și nici credibilă.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger