Finanțare de 325.000 lei pentru proiecte din comunitatea locală

0

Bucureștenii care doresc să intre în competiția pentru proiecte de design urban și burse din cea de-a doua ediție a “Mobilizăm excelența”, programul de responsabilitate socială creat de Porsche România și dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară București, mai au la dispoziție două săptămâni pentru a trimite aplicația. Termenul limită este 25 iulie, ora 23:59, iar condițiile de eligibilitate și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul www.mobilizamexcelenta.ro.

Programul se adresează exclusiv celor care își desfășoară activitatea în București și Ilfov, va oferi până la 10 burse de excelență și va finanța maximum cinci proiecte de “Design urban”. Direcția de “Design urban” se adresează organizațiilor, instituțiilor, grupurilor de inițiativă sau persoanelor care doresc să inițieze proiecte de revitalizare urbană, în acord cu principiile inovative de economie de resurse și sustenabilitate. Bursele de excelență vor fi oferite copiilor și tinerilor cu vârste între 10 și 20 ani, care au performanțe deosebite în artă și sport.

Fondul total de finanțare este de 225.000 lei pentru “Design urban” și de 100.000 de lei pentru “Burse de excelență”. După selecția câștigătorilor, publicul larg poate vota online proiectul și bursierul care vor primi câte o finanțare suplimentară de 10.000 de lei.

Aplicațiile vor fi jurizate de comitete de selecție independente, formate din experți recunoscuți în domeniul lor:

Design urban: Șerban Sturdza – președinte, Ordinul Arhitecților din România, filiala București; Marius Marcu-Lapadat – decan, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, Facultatea de Design Interior; Mirela Duculescu – istoric al designului, Universitatea Națională de Arte din București; Oana Luca – conferențiar universitar, Facultatea Tehnică de Construcții București, Departamentul de Inginerie Urbană și Dezvoltare Regională; Mihnea Ghilduș – membru în echipa de management Prispa, fondator Dizainăr.ro; Mircea Ilie – Sustainability Leader, IKEA România; Patricia Zegreanu – Manager Marketing și Comunicare, Skoda, Porsche România. 

Burse de excelență: Aurora Kiraly, artist vizual, curator, manager cultural, asistent universitar la Universitatea Națională de Artă; Sabina Ulubeanu, compozitoare, doctor în compoziție, membru fondator și director artistic al InnerSound New Arts Festival; Corina Dumitrescu, prim-balerină, Opera Națională București, coregraf, Opera Comică pentru Copii; Carmen Bunaciu, multiplă campioană europeană și mondială la natație, antrenor emerit, profesor de educație fizică; Monica Iagăr, dublă campioană europeană și campioană mondială la atletism; Ruxandra Dragomir, câștigătoare a 9 turnee de tenis, locul 15 ATP, fostă președintă a Federației Române de Tenis; Radu Alexandroaie, Project Manager Porsche Romania.

Gândit ca o formă de investiție pe termen lung în comunitatea locală, programul este dezvoltat pe trei direcții strategice: Design urban, Educație urbană, Burse de excelență și are un buget total de de 514.500 de lei.

Cea de-a treia direcție a programului va demara în toamnă. Aceasta constă în susținerea unui proiect pilot, realizat împreună cu Asociația “De-a arhitectura”, în cinci instituții de învățământ din București – cursul extracurricular de “Educaţie de arhitectură şi mediu construit”.

 

 

Fundaţia Comunitară Bucureşti investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Până în prezent, organizația a finanțat cu peste 1,2 milioane de lei pentru aproape 150 de proiecte ale comunităților din București și Ilfov.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger