Final de stagiune la MACAZ, cu cele mai iubite două spectacole

0

Săptămâna asta se încheie programul de teatru politic 2017 la MACAZ, cu două din cele mai îndrăgite spectacole și o petrecere pentru spectatorii care au fost alături de MACAZ, cu muzică din anii 90 și cântece din spectacole. 

VINERI, 15 DECEMBRIE
ORA 19:00 – `90
Cinci actrițe și actori preocupați de teatru politic și istorie recentă (Alexandru Fifea, Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Șerban) împreună cu regizorul David Schwartz, își propun să investigheze și să reevalueze perioada post-socialistă, pornind de la amintiri personale și istorii de familie.
Spectacolul ’90 este rezultatul unui demers de rememorare și teatralizare a multiplelor experiențe și întâmplări de familie, pendulând între implicare emoțională și distanțare critică. Prin intermediul a cinci povești de familie, urmărim reconfigurarea radicală a societății românești – de la rescrierea în cheie anticomunistă a biografiilor elitei intelectuale și academice la privatizarea locuințelor; de la mirajul și dezamăgirea aventurilor antreprenoriale, la degradarea vieții muncitorilor și angajaților la stat.De / cu: Alexandru Fifea, Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Șerban
Scenografia: Irina Gâdiuță
Coregrafia: Paul Dunca
Regia și dramaturgia: David Schwartz
O producție O2G și MACAZ Teatru Coop
DUMINICĂ, 17 DECEMBRIE
ORA 19:00 – Țuhaus

Spectacolul ”Țuhaus” prezintă povestea lui Vlad Bălteanu, un bărbat care a petrecut aproape cinci ani în mai multe penitenciare din România și care a câștigat la CEDO după ce a dat statul în judecată pentru condițiile improprii de detenție. Vlad îți joacă propria poveste și arată cum a ajuns după gratii, cum a înțeles el realitatea și cum a învățat dreptul pentru a se putea apăra.

”Țuhaus” este și o invitație de a reflecta asupra felului în care criminalizarea, vina și pedepsirea sunt înțelese și operate de către societatea contemporană.

2017 marchează trecerea a 20 de ani de la cele mai masive proteste din sistemul penitenciar românesc, în care 3000 de persoane încarcerate au refuzat hrana și au contestat condițiile de detenție. Astăzi revendicările sunt similare, iar printre cele mai multe condamnări la CEDO ale României se regăsește, constant, problema condițiilor de detenție. La începutul anului, odată cu dezbaterea pe tema corupției, problemele sistemului penitenciar au devenit din nou un subiect de actualitate servind unui ping-pong politic și traducându-se în „societatea civilă” printr-o și mai accentuată tabuizare a vieții de după gratii. Astăzi peste 25.000 de oameni sunt închiși într-unul dintre cele 44 de penitenciare din România.

ECHIPA ȚUHAUS:
Vlad Bălteanu
Mișa Dumitriu
Alex Horghidan
Andrada Lăutaru
Lorand Maxim
Alexandru Potocean
Andrei Șerban
Alexandra Voivozeanu


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger