Filmele Pelicam 2016, alese din peste 300 de documentare de mediu

0

Filmele Pelicam 2016 vor fi selectate din peste 300 de filme documentare de mediu realizate în 2015 și 2016. Anul acesta are loc a cincea ediție a Festivalului Internațional de Film despre Mediu și Oameni de la Tulcea, primul festival de filme de mediu din România și singurul festival românesc care face parte din rețeaua internațională Green Film Network.

Realizatorii de documentare din toată lumea au fost și în 2015 și 2016 interesați de subiecte de mediu, exploatarea resurselor, tăierile ilegale, risipa alimentară sau schimbările climatice regăsindu-se printre temele abordate.

Filmele care au ajuns în selecția Pelicam au sosit din Statele Unite, Marea Britanie, Austria, India, China, Olanda, Spania, Canada, Ucraina, Italia sau Rusia. Practic, toate colțurile lumii sunt reprezentate la gura Deltei Dunării, între 16 și 19 iunie.

Și în acest an continuă seria dezbaterilor împreună cu reprezentanții din partea filmelor, precum și cu specialiști din România care ne ajută să explicăm efectele pe plan local ale unor fenomene globale. Acapararea terenurilor agricole, industria confecțiilor, reabilitările urbane sau energia nucleară la 30 de ani de la Cernobîl sunt câteva dintre temele care vor fi discutate în acest an.

“Filmele primite în 2016 au reușit, din nou, să ne suprindă prin diversitatea și autenticitatea lor. Land grabbing, poluare industrială, lupte pentru resurse, viață sălbatică, dezvoltare urbană haotică, probleme de guvernare, calitatea mâncării … de toate și din mai multe părți. Într-un an 2015 etichetat ‘schimbările climatice și Cop 21’, este imposibil să nu realizezi în 2016 că multe probleme au legătură între ele și că temele astea se întâlnesc automat într-un moment sau altul. De asemenea, oricare problemă locală își are un echivalent într-o altă țară”, spune Benjamin Ribout, director și fondator Pelicam.

La Pelicam, te emoționezi, devii martor la povești de viață incredibile, tragi cu ochiul la viața unor oameni cu o conexiune total specială cu mediul, dar poți și să pui întrebări, să cunoști regizori internaționali, specialiști, artiști și alte personalități de pe lista de invitați din acest an.

Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni este organizat de Asociația Les Herbes Folles, la Tulcea, între 16 și 19 iunie pentru al cincilea an consecutiv. Anul trecut, peste 5.000 de persoane au participat la proiecțiile de film, dezbateri, expoziții, concerte și alte activități din cadrul festivalului.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger