Filipine adoptă legea care criminalizează sexul virtual

1

Președintele filipinez Benigno Aquino III a semnat așa-numitul Cybercrime Prevention Act of 2012, al cărui scop este pedepsirea mai multor acțiuni din mediul virtual, printre care hackingul, spammingul și cybersexul. În urma acestei decizii, cei care practică varii forme de sex virtual riscă închisoarea între șase și zece ani sau amenzi între 5.000 și 25.0o0 de dolari.

 

”Angajarea voluntară, încurajarea, controlul sau operarea, pe cale directă sau indirectă, a oricărei expuneri lascive de organe sexuale sau activități sexuale, prin intermedierea unui sistem computațional, cu sau fără remunerație” vor fi pedepsite, mai nou, în Filipine. Această măsură intervine în condițiile în care țara numără între 60.000 și 600.000 de copii ai străzii care cad victime prostituției infantile.

De asemenea, noile norme pedepsesc și calomina în mediul virtual, ceea ce periclitează, după cum atrag atenția organizațiile nonguvernamentale, libertatea de expresie. Deși Comisia pentru Drepturile Omului a Națiunilor Unite a atras în trecut atenția asupra sistemului de monitorizare a cazurilor de calomnie, socotit drept „incompatibil cu libertatea de expresie, așa cum este ea protejată de legea internațională a drepturilor omului,” guvernul filipinez n-a demarat reforma recomandată de Comisie, ba chiar a înăsprit pedepsele pentru cazurile de calomnie. ”Există anumite grupuri de angajați care, ca profesie, caută nod în papură și care nu au nimic de făcut decât să stea online și să caute astfel de noduri. Odată ce actul pentru prevenirea infracțiunilor virtuale va deveni lege, cetățenii filipinezi vor avea răspundere legală pentru ceea ce spun sau scriu,” a declarat Federația Internațională a Jurnaliștilor, citată de Wired.

Sursa: Wired.co.uk

Foto: blog.adoborice.com


Un comentariu

  1. Pingback: Japonia trimite la pârnaie upload-urile și download-urile | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger