Fii vizibil în trafic, campanie pentru bicicliști

0

Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR.ro), BicicletaPegas.ro și BikeCentral.ro, în parteneriat cu voluntarii Comunității Bicicliștilor din București (CBB) inițiază o campanie de siguranță rutieră pentru bicicliști.

În săptămâna 6 – 12 august 2013, bicicliștii vor fi invitați să verifice împreună cu voluntarii CBB dacă bicicletele lor au toate dotările cerute de legislația rutieră. Asociația OPTAR va pune gratuit la dispoziția bicicliștilor câte un reflectorizant alb și unul roșu pentru a fi lipite pe biciclete. Pentru roți, se poate alege dintre un set de materiale reflectorizante portocalii sau unul de catadioptri.

În cadrul campaniei, BikeCentral.ro și BicicletaPegas.ro vor avea oferte speciale la achiziționarea seturilor de lumini și a soneriilor. Dotarea bicicletelor nu este doar o obligativitate legală, fiind înainte de toate o măsură responsabilă de siguranță în trafic a bicicliștilor, precum și a celorlalți participanți la trafic.

Organizatorii sunt pregătiți pentru a dota 500 de biciclete cu elemente reflectorizante, lumini și sonerii. Pentru o bună organizare, pe rețeaua de socalizare Facebook se va realiza un sondaj de opinie pentru a identifica interesul bicicliștilor pentru un anumit tip de produse. Scopul sondajului este de a se lua în timp util măsuri de suplimentare a produselor, în funcție de cerere. Foarte importanți în organizarea întregii acțiuni vor fi voluntarii Comunității Bicicliștilor din București.

OPTAR (Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România) este o asociație care susține dezvoltarea mobilitătii urbane prin oferirea de alternative viabile de deplasare pentru cetățeni, indiferent cum aleg să se deplaseze: pe jos, cu bicicleta, cu transportul public sau cu autoturismul.

Comunitatea Bicicliștilor din București militează pentru dezvoltarea unor politici și a unei infrastructuri care sムîncurajeze mobilitatea urbanムprin aplicarea normelor europene în domeniu în scopul îmbunătățirii calității vieții.

BicicletaPegas.ro crede într-un viitor al Capitalei în care bicicletele și bicicliștii nu vor mai fi personaje inedite în trafic și vor fi susținute și de o infrastructură generoasă și protectivă.

BikeCentral.ro comercializează și distribuie piese de bicicletă și motocicletă. Firma a fost infiintatăƒîn anul 2010, având scopul de a comercializa produse și accesorii de înaltă calitate la prețuri avantajoase.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger