Fiecare căutare pe internet cu motorul Ecosia înseamnă 0,5 cenţi pentru plantarea unui copac

0

La fiecare căutare făcută de o persoană pe internet prin motorul Ecosia, 0,5 cenţi sunt donaţi în scopul plantării unui copac în Burkina Faso, Africa. Regiunea a fost devastată, de peste jumătate de secol încoace, de secetă, iar, prin plantarea copacilor, ecosistemul îşi poate reveni, iar oamenii, la rândul lor, vor avea beneficii.

Google a fost mereu prezent în ştiri cu iniţiativele sale verzi: a încercat să cumpere o companie vegană de cheesburgeri (sursa) – dar nu a reuşit; şi-a propus să ofere Wi-Fi întregului stat Sri Lanka (sursa), cu ajutorul dronelor; ba chiar lucrează de mult timp la prototipul unei maşini care se conduce singură şi consumă puţin. Ecosia este un motor de căutare mai nou, dar care a găsit, de la început, modalitatea să atragă atenţia asupra sa şi să devină extrem de popular.

Astfel, pentru fiecare căutare realizată pe internet prin Ecosia, 0,5 cenţi merg, ca donaţie, pentru plantarea unui copac în Burkina Faso. Când se petrece căutarea, Ecosia face bani din anunţurile publicitare afişate. Fiecare căutare aduce cam jumătate de cent, în acest fel. Pentru a planta un copac, este nevoie de 28 de cenţi. Astfel, 56 de căutări înseamnă un copac plantat în Africa. Şi ce înseamnă pentru un singur individ să facă 56 de căutări într-o zi? Poate chiar mai multe?

Măcar aşa, prin Ecosia, le face cu un dublu scop: află ce vrea să ştie şi contribuie la reîmpădurirea regiunii afectate de secetă din Burkina Faso. Refacerea ecosistemului va însemna mai multă hrană pentru locuitori, poate chiar locuri de muncă, precum şi o stare generală de bine, generată de o natură puţin mai verde. Până în prezent, sistemul propus de Ecosia a dus la plantarea a aproape 2,5 milioane de copaci. Vreţi să ajutaţi să fie şi mai mulţi? Intraţi pe Ecosia.org şi căutaţi orice!

Surse şi foto: Upworthy, TA


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger