Fetușii de 15 săptămâni se pot masturba, susține un congressman american

0

Opozanții avortului deschid noi fronturi de luptă peste ocean în încercarea de a scoate practica în afara legii. În cadrul dezbaterii pe marginea unui proiect de lege menit să interzică avorturile după ce fetușii ajung la vârsta de 20 de săptămâni, congressmanul republican Michael Burgess, fost ginecolog obstetrician, spune că interdicția ar trebui aplicată chiar mai devreme, scrie Time.com. Și asta pentru că, susține el, fetușii pot simți plăcere sau durere chiar și la 15 săptămâni.

 

 

Urmăriți o ecogramă cu bebeluși de 15 săptămâni și veți vedea că au mișcări intenționate. Își mângâie fața. Dacă sunt de sex masculin, își pot pune mâna între picioare. Dacă simt plăcere, de ce e așa greu de crezut că pot simți și durere?

 

Revista U.S. News and World Report, citată de Time.com, scrie că argumentul de mai sus privind masturbarea la fetuși, enunțat de congressman-ul american, se leagă de un studiu din anii ’90. Relatările media privind masturbarea fetală se rezumă la o singură scrisoare redactată în 1996 de doi ginecologi obstetricieni din Italia și publicată în Jurnalul American de Obstetrică și Ginecologie. Medicii italieni susțin că au observat un fetus de sex feminin în vârstă de 32 de săptămâni care își atingea vulva cu degetela mâinii drepte, ca apoi să aibă spasme prelungite și, într-un final, să se relaxeze și să se odihnească.

În ultimul an, au început să apară un număr mare de cercetări care încearcă să stabilească dacă fetușii pot simți durere înainte de 20 de săptămâni, dar, susțin unii specialiști, rezultatele nu sunt concludente. Aflați mai multe detalii pe Time.com.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger