Fetița care primește cadouri de la ciori

0

Ciorile își comunică una alteia care unde să stea în stol sau cum să zboare și observă dacă și cât de des le oferă oamenii mâncare, scrie Inquisitr. O fetiță de 8 ani din Seattle hrănește ciori constant, așa că a ajuns să se împrietenească cu exemplarele de la ea din cartier. Păsările îi aduc fetei daruri pentru a-i răsplăti generozitatea.

 

 

Gabi Mann hrănește ciori din 2011. Totul a începând accidental, pe vremea când învăța să meargă și scăpa mâncarea din mâini. Spre încântarea ei, o cioară plana din văzduh și mânca ce fetița scăpa. Pentru că asta se întâmpla des, în scurt timp, fetița s-a ales cu mulți fani dintre păsări. Chiar și după ce a mai crescut, a continuat să-și împartă cu ciorile pachetul pentru școală în drum spre autobuz și resturile de mâncare la întoarcere.

 

 

Potrivit BBC News, care relatează povestea pe larg, pe mama fetei n-o deranjează că păsările consumă mare parte din mâncarea pe care i-o pune la pachet. “Îmi place că [cei mici]iubesc animalele și că sunt dispuși să împartă”, spune ea, recunoscând că nu observase ciori până când Gabi s-a împrietenit cu ele. “A fost un fel de transformare. Nu mă gândisem niciodată la păsări”. Fetița și mama ei au început să hrănească ciori zilnic în 2013, turnând apă, în fiecare dimineață, într-un mic bazin destinat păsărilor și presărând alune pentru ele. De-atunci au început și ciorile să-și exprime recunoștința pentru hrană, aducând familiei mici daruri. Printre ele se numără cercei, o clemă de prins hârtii, câteva piulițe, un nasture negru, un bec spart, o piesă lego sau o piatră care arată ca o perlă șlefuită (preferata fetiței). Le păstrează într-o cutie.

 

 

“Dacă vrei să te apropii de o cioară, recompenseaz-o constant”, spune pentru BBC News John Marzluff, profesor de științe naturale la Universitatea din Washington, care este specializat în păsări, mai ales în ciori și corbi. Nu este neobișnuit că ciorile să-i răsplăteacă cu cadouri pe cei față de care se apropie; ele își fac cadouri între ele mai ales în sezonul de împerechere, sub forma unor leșuri de păsări tinere și alte simboluri ale cuibăritului.

Citiți mai mult pe BBC News.

 

Puteți accesa și:

FOTO Imagini cu câini vagabonzi înainte și după adopție

O femeie şi-a transformat casa în azil pentru pisicile bolnave

Un bărbat fără adăpost a ales să stea afară, în ger, decât să fie fără câinele lui

FOTO Poveștile impresionante dintre oameni ai străzii și animalele lor de companie

Hingherul cel bun şi Karma: Dresorul care pregăteşte maidanezi pentru a deveni câini de asistenţă pentru persoanele cu dizabilităţi


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger