Fetele sunt mai anxioase decât băieții când vine vorba de matematică

0

Palmele transpirate și sentimentul de groază la ora de matematică au un nume – “anxietatea matematică”; cei care suferă de această afecțiune pot abandona educația în domeniul științelor exacte și o carieră care solicită abilități de matematician. Un nou studiu arată că fetele suferă de “anxietate matematică” mai mult decât băieții, iar afecțiunea influențează mult rezultatele la teste.

 

În ciuda diferențelor de gen în ce privește anxietatea matematică, cercetătorii spun că nu sunt diferențe între performanța fetelor și cea a băieților la matematică. “Aceste rezultate indică faptul că fetele ar putea să se descurce mai bine decât băieții, dar performanțele lor sunt atenuate de nivelul ridicat de anxietate”, arată echipa de cercetători de la Universitatea din Cambridge și de la Universitatea Oxford.

Cercetătorii au speculat și câteva motive pentru această realitate, precum faptul că matematica este un domeniu considerat masculin sau faptul că fetele sunt mai deschise să recunoască sentimentul de anxietate.

Sursa: LiveScience


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger