Fetele Pussy Riot vor continua lupta împotriva sistemului şi a lui Putin

0

Într-o conferinţă de presă susţinută la Moscova, după eliberarea din închisoare, Maria Alyokhina şi Nadia Tolokonnikova au declarat că nu renunţă la lupta lor contra sistemului. Maria a acuzat, chiar, Biserica Ortodoxă de faptul că ar fi avut un rol în arestarea lor, care a fost urmată de condamnarea la doi ani de închisoare, scrie La Repubblica.

 

 

„Vrem să continuăm să facem ceea ce am făcut până acum şi ne-a adus în închisoare. Vrem să îl dovedim pe preşedintele Vladimir Putin”, au spus cele două, potrivit publicaţiei citate. Maria Alyokhina a acuzat Biserica Ortodoxă că a jucat un rol în arestarea şi condamnarea membrelor trupei Pussy Riot. Printre proiectele de viitor ale tinerelor se numără chiar o posibilă alianţă în activism cu Mikhail Khodorkovski, şi el recent eliberat din închisoare. „Pentru noi, el este o personalitate importantă, ar fi vorba de o colaborare ideologică, conceptuală, nu de una financiară”, au spus tinerele. Cele două vor să înfiinţeze o organizaţie pentru drepturile omului şi, astfel, să continue ceea ce au început ca membre ale trupei activiste de punk – rock Pussy Riot. Principalul obiect al activităţii organizaţiei ar urma să fie deţinuţii din Rusia.

„Dacă vrem să existăm ca societate, nu ca masă de persoane, trebuie să ne amintim că este important să trezim interesul oamenilor”, a declarat Nadia. Ea s-a pronunţat în favoarea actului Magnitsky, legea americană care propune ca ruşii care au comis infracţiuni împotriva drepturilor omului să nu poată intra în SUA. Pe de cealaltă parte, Maria a catalogat o altă lege americană, care a stopat adopţiile de copii ruşi în SUA, drept „una dintre cele mai triste părţi ale istoriei ruse”. Aici puteţi vedea povestea fetelor de la Pussy Riot în câteva imagini sugestive, care arată cum o trupă de activiste prea puţin cunoscută a devenit o adevărată cauză internaţională în mai puţin de trei ani.

 

Sursa şi foto: La Repubblica

 

Puteţi citi şi:

Una dintre membrele Pussy Riot a fost eliberată azi din închisoare

Rusia reanalizează verdictele în cazul fetelor membre ale trupei Pussy Riot

Agentele Satanei şi mila creştină

Rusoaicele de la Pussy Riot, declarate vinovate de huliganism

Reacţii internaţionale după condamnarea la închisoare a membrelor trupei Pussy Riot

Rusoaicele de la Pussy Riot, trimise în „iadul închisorilor”

Una din membrele Pussy Riot a scăpat de închisoare

Punk, profit şi bătălia pe brandul Pussy Riot

Videoclipuri ale trupei Pussy Riot, interzise online

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger