Festivalul de teatru, dans și imagine TEMPS D’IMAGES, la a cincea ediție

0

Creat în anul 2002 de către canalul de televiziune ARTE şi de La Ferme du Buisson – Scena Naţională Marne la Valée din Franţa, proiectul TEMPS D’IMAGES, festival de teatru, dans şi imagine foto/video, s-a dezvoltat la nivel european, desfaşurându-se acum în zece tări din Europa. Cea de-a cincea ediție a început, ieri, la Cluj.

Organizatorii provoacă publicul în acest an la un efort de imaginație pentru a contura posibile scenarii ale viitorului într-un moment în care prezentul ne acaparează aproape total. “Fiecare dintre noi se gândește la viitor și prin această temă deschidem un spațiu de dialog intre artiști și public. Viața de zi cu zi ne inspiră să devenim cetățeni activi, să prezentăm proiecte care stimulează publicul nostru să gândească pentru sine, să fie conștient de schimbările bruște, să fie implicat în comunitate etc”,  spun organizatorii.

În cadrul festivalului va fi organizată a doua ediție a Platformei Independente de Artele Spectacolului. Proiectele selecționate vorbesc despre subiecte importante pentru societatea actuală precum dependența de mediul virtual, schimbările economice și politice care ne afectează, îngrădiri ale drepturilor omului, revoltele care au avut loc în ultimii ani etc.

“Festivalul TEMPS D’IMAGES este o platformă de lansare a unor idei și de creare a unui dialog plecând de la premisa că doar prin comunicare și implicare putem ajunge la soluții care să răspundă nevoilor societății”.

Pe site-ul festivalului găsiți toate detaliile privind programul, biletele și locurile.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger